Félrement egy mail? Nem gáz, visszahívhatod!

17/10/10 kedd
ujnemzedek.hu
Véletlenül elküldtél egy levelet az összes címjegyzékben szereplő ismerősödnek? Elgépeltél egy sort vagy elírtál valamit egy fontos üzenetben? Nem probléma, pár kattintás és már vissza is vonhatod.

Nem találod a „Visszavonás” gombot a Gmail-ben? Pedig ott van!

Kevés felhasználó tud róla de külső program nélkül aktiválható a Gmail visszavonás funkciója. Kattintsunk a Gmail fogaskerékre, a „Beállítások”-ra, s megnyíló ablakban az „Általános” fül alatt válasszuk a „Küldés visszavonása” lehetőséget.

Gmail kuldes visszavonasa

Dönthetünk 5, 10, 20 vagy 30 másodperces visszavonásról, csak ne felejtsünk el legörgetni és a „Változtatások mentése” gombra kattintani.

A jövőben az elküldött levél nyomán megjelenik a beállított ideig a „Visszavonás” link.

visszavonas

 Ha 30 másodpercnél hosszabb türelmi időt akarunk igénybe venni, arra is van lehetőség bővítmény telepítésével.

Adott például a Criptext. A Chrome-ra és a Safari-ra készült bővítménye működik, a Firefoxhoz és az Outlookhoz fejlesztik.

Criptext Gmailre

Aktiváláshoz a Chrome-ban lépjünk a jobb felső sarokban a három pöttyre, majd a További eszközök/Bővítmények/További bővítmények letöltése menüpontban keressünk a „Criptext”-re és adjuk hozzá a böngészőhöz.

Alkalmazásával nem csak visszahívni lehet a leveleket (ha képernyőképet nem készítettek róla, csatolmányostól eltűnik az üzenetünk tartalma a címzettnél), hanem titkosítani, követni tudjuk (mikor nyitották meg, elolvasták-e), sőt túlméretes fájlok küldésére is jó.

Amit még tud a program: beállítható akár az is, hogy a levelünk bizonyos idő múlva külön beavatkozás nélkül, automatikusan megsemmisüljön.

Forrés: hirado.hu