Felmérés készül arról, hogy milyenek az olvasási szokásaink

17/09/13 szerda
ujnemzedek.hu
Miket olvasunk? Hogy olvasunk? Mennyit? És többen vannak a szemüvegesek? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik a válaszokat a Kildara munkatársai, akik arra kíváncsiak, hogy milyenek a magyar olvasási szokások.

A Kildara egy 2014-ben alapított, független kulturális csoport, amely összehozza az írókat és az olvasókat, valamint népszerűsíti az olvasás szeretetét. 

1995-ben készült utoljára teljes körű, kultúrával kapcsolatos, országos, reprezentatív kutatás, majd 2003-ban egy szociológiai tanulmányt, ezért a Kildara 14 év után egy olyan felmérést szeretne készíteni, amelyből megtudjuk, 2017-ben milyenek az olvasási szokások Magyarországon és határainkon túl.

A kérdőívben olyan kérdések is előkerülnek, hogy vajon online vagy papír alapú könyveket olvasnak-e az emberek, illetve hogy letöltenek-e illegálisan könyveket, és ha igen, miért?


Forrás: Kildara

Segíts, hogy a felmérésük minél több emberhez eljusson! A kitöltés mindössze 10 percet vesz igénybe. A kitöltésben pedig várják az iskolák, egyetemek jelentkezését is!

A teszt az alábbi linken érhető el október 10-ig. Tudjuk meg együtt, hogyan olvas Magyarország!