Ezen a térképen összerakták, melyik nyelvet mennyi idődbe kerülne megtanulni

17/11/29 szerda
ujnemzedek.hu
Na, tényleg olyan nehéz lenne a magyar? (Megsúgjuk. igen.)

Durván nagy öröm volt, amikor robbant a hír: megtéríti a kormány az új nyelvvizsga díját 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak akkor is, ha már rendelkezik - akár több - nyelvvizsgával. Erről itt foglaltunk össze minden tudnivalót - na de ha már van egy ilyen lehetőség, akkor érdemes elgondolkodni azon

vajon milyen nyelvet érdemes tanulni?

Vagy inkább: melyik nyelvet lenne a legnehezebb? Nos: állítólag az angol nyelvűek számára a román nyelvet könnyebb megtanulni, mint a németet. És ha angolul beszélsz, hamarabb beszélsz majd oroszul, mint magyarul.

Hogy miért? Mert az amerikai Külügyi Szolgálat ezt mondja. Ezen a térképen az összes olyan nyelvet jelölik, amely diplomáciai szempontból fontos lehet egy amerikai számára (azért vannak a szürke foltok, mert vannak ugye egyes területek, amelyekkel nincs diplomáciai kapcsolat.)

A 0. kategóriába tartozó nyelv (rózsaszín a térképen), azt jelenti, hogy külügyi szolgálat esetén az amerikaiak számára elvárás, hogy jártasak legyenek benne - jó, hát ezek legtöbbjében maga az angol nyelv nem okozhat gondot. Nem úgy, mint az Az "I. kategóriába" eső nyelveknél (vörös színűek a térképen): itt már fél év intenzív tanulmányt javasolnak a térképszerzők. Ez a kategória magában foglalja a germán (holland, dán, norvég és svéd) és a francia, spanyol, portugál, olasz, román nyelveket. (Ez furcsának tűnhet, mivel az angol sokkal szorosabban kapcsolódik az előbbihez, mint az utóbbi.)

És így tovább.

A 2. kategóriánál már 30 hét intenzív tanulmányra lenne szükség írásbeli és szóbeli jártassághoz. Mi magyarok egy amerikai diplomata számára a 4-es kategóriát jelentjük:

azaz kb. egy év kell ahhoz, hogy valaki használható tudásra tegyen szert.

hihihi.

További infókért Kattints Ide!