Ezek a life hackek működnek! Ja, várj, nem.

17/02/10 péntek
ujnemzedek.hu
Nem, hiába teszed mélyhűtőbe az elemet. És nem, a ketchupos palack nem feltétlenül jó a palacsintasütésre.

Vagy hát mondjuk azt: a BusinessInsider cikkében az szerepel, hgy hiába lépjük meg ezeket a dolgokat, csak jéghideg elemek, és paradicsomszósz-szagú palacsinta lesz az eredmény.

Ami, ha jobban belegondolunk, akár igaz is lehet.

Merthogy az elem például - és erre maga a Duracell és Energizer hívja fel szinte minden évben a figyelmet - a legjobb teljesítményt 20-25 fokon hozza ki magából, ráadásul érdemes száraz helyen tárolni - ezeknek a kritériumoknak a mélyhűtő pont nem felel meg. (A ketchupos trükknél pedig héló: hát hogy teszed az üvegbe magát a tésztát?)

Ezek az ellenérvek tök logikusak - persze lehet rájuk mondani, hogy ATTÓL MÉG SIKERLHET, meghogy mennyire gyanús már, hogy eleve a gyártó győzköd minket a hack hülyeségéről. Ez egyébként a Life Heckek nagy részénél felmerülő érv. Persze, hiszen a.) a dolog menő: úgy csinálunk pl. hangszórót félbevágott plasztikpoharakból, illetve kukába ítélt wcpapír-gurgákból, hogy (HAHA!) a sokezer forintos szerkentyűk ellenében nem költünk egy fillért sem, illetve b.) szembemehetünk olyan alapvető tételekkel, mint pl. a rezgéstan.

Mutatunk egy GIF-et:

Na most MI SEM PONTOSAN ÉRTJÜK, mit ábrázol - akit érdekel a dolog a Mechanikai rezgések címszónál kutakodjon - de hogy az, aki kitalálta a guriga/pohár-hacket szintúgy nem érti, mi történik, az mondhatni hétszentség.

Van ott még, ahonnan ez jött - a pisi például MÉGSEM jó a medúzacsípés ellen: erre pont pár éve adott ki figyelmeztetést a Brit Vöröskereszt, hiszen annyira elszaporodtak a tengeri herkentyűk az angol partoknál. A BI teljes gyűjtése Itt Található - és mi a tanulság?

Nem kell elhinni mindent - persze Life Hackekkel próbálkozni továbbra is érdemes.