És akkor most fogod magad, és megmutatod anyáéknak ezt a videójátékot

17/06/09 péntek
ujnemzedek.hu
Ami a biztonságos netezésről szól. Tanulságos!

Szomorú gyerekeknek osztogatott lájkok és biztatás a online zaklatás ellen, kamu hírek leleplezése - és mindez egy online game-ben?

Mi ez, ha nem királyság?

Képzeld el, hogy tekikatonák helyett gonoszkodó mémeket kell írtanod, géppuskás fantáziaellenfelek heyett pedig valós netes problémákkal kell megküzdened. A program gyerekek számára készült, de simán benne van, hogy a szülők is rengeteget tanulnak a közös játék közben.

A cucc a Google projektje, a címe Interland - és rettentő jópofa dolog. Kicsit (nagyon) hasonlít a minimál point and click játékokra, és totál szájbarágás nélkül figyelmeztet egy csomó, a kibervilágban pixelkedő veszélyre. 

Ha ez pedig nem lenne elég, a game weboldalán a felnőttek számára is akad segítő tartalom: egy csomó pdf-et lehet letölteni, ami segíthet eligazodni a biztonságos netezés elsajátításában. Oké, angolul, de nézzük pozitívan: nyelvgyakorlásnak sem utolsó az anyag!

Percenként hatszor támadnak meg egy-egy személyi számítógépet a világon - milliárdos nagyságrendben lopnak el hekkerek személyes adatokat és okoznak ezzel hatalmas károkat. Európában, 2016 harmadik negyedévben átlagosan az internet felhasználók harmada futott bele valamilyen kártékony programba, internetes fenyegetéssel pedig 15 százalékuk találkozott. Ennek megfelelően naná, hogy az Új Nemzedék Központ is beleáll a probléma megoldásába - Digitális Immunerősítő Programunkról Itt Olvashatsz bővebben!