Erről ismerheted fel a mérgező főnököt

18/04/19 csütörtök
ujnemzedek.hu
Igen, létezik! Sőt, élete során mindenki összefut egy-két ilyen alakkal. Lehet te is szembesültél már azzal, hogy a főnököd nem épp a legmegfelelőbb ember egy vezető pozíció betöltésére, mivel lehetetlen vele együtt dolgozni és még az energiáid is elszívja. Lehet ő is egy mérgező főnök?

Nem kell sokáig agyalnod azon, hogy milyen tulajdonságai vannak egy ilyen személynek

A következő 5 pont alapján máris tesztelheted, hogy a főnöködre illik-e ez a karakter. Ha igen, jobb lesz vele vigyázni sőt jobban teszed, ha elkerülöd. 

1. A tiszteletet hírből sem ismeri

A legtöbb ilyen főnök nem figyel a beosztottjaira. Legtöbbször meg sem hallgatja őket, belevág a mondandójukba, kellemetlen megjegyzéseket tesz, sértő poénok tárgyává teszi ki a munkatársait, szidalmazza őket és nők esetében még a szexuális zaklatást is előfordulhat. Ha egy főnök nem rendelkezik a fegyelmezettséggel, önkontrollal, nem mutat példát az alkalmazottjainak, nem tud másokat méltósággal és tisztelettel kezelni, akkor valószínű, hogy mérgező főnökkel van dolgunk.

Photo by Asa Rodger on Unsplash

2. Hiányzik belőle a lelkesedés

Ha a vezetőt nem ihlette meg a munka, aligha számíthatunk arra, hogy példát fog mutatni a beosztottaknak. A mérgező főnök elszakad a munkától, a nap folyamán viszont párszor végigsöpör a munkahelyen, azt a benyomást keltve, hogy ő bizony jelen van. Ez a viselkedés  megmérgezi a munkahely légkörét, mindenki rettegni fog tőle, hogy mikor csap le újra hirtelen megjelenésével és kit fog éppen kiszemelni magának. Ez sikertelen és egyhangú morált alakít ki egy munkakörnyezetben. A vezető lelkesedésének hiánya lecsökkenti a vállalat termelékenységét. Az üzlet vezetőjeként a főnöknek meg kell határoznia a munkahely hangját és céljait. Ha a főnök nem lelkes a munkájában, nagy az esélye annak, hogy más problémák is fel fognak merülni, amiket hasonlóan rosszul fog kezelni a mérgező főnök. 

3. Süket fülek

Míg a döntéshozatal felelőssége még mindig a vállukra esik, de a munkavállalók elképzelései is fontosak egy jó főnök számára.  Egy tanulmány is megállapította: a megkérdezett alkalmazottak mindössze 37 százaléka volt elégedett azzal, hogy ötleteiket a főnökük elfogadta.

4. "Ki, ha én nem" mentalitás

Az előző ponttal szorosan együtt jár ez a viselkedés is. Egy másik ok, amiért a toxikus vezetők nem hallgatják meg a beosztottaikat az az, hogy azt hiszik, hogy mindent tudnak. A legjobb vezetők tisztában vannak azzal, hogy mit nem tudnak, persze ezt nem hangoztatják. Ezért nem is szeretik azt, ha tőlük okosabb emberrel van dolguk vagy, ha valaki jobb ötlettel rukkol elő náluk. A toxikus főnök nem támogatja az ötletmegosztás kultúráját, és ez olyan környezetet teremt, amiben nem akarsz dolgozni életed végéig. A főnök, aki úgy gondolja, hogy minden területhez ért, és mindig mindet helyesen csinál,  az hamar el fogja süllyeszteni az üzleti hajóját.

5. Hibáztat, de nem vállal felelősséget

Ez talán a legsúlyosabb bűn, amit a toxikus főnök elkövethet. A konfliktus sajnos nagyon gyakori a munkahelyen. A főnökök számos okból kifogásolhatják a munkánkat. Ha egy mérgező főnök úgy érzi, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy azt ő akarja, egyből másban keresi a hibát. Minősíti az alkalmazottakat, a munkájukat és érzelmileg tönkreteszi azokat. A folyamatos negatív visszajelzés pedig felőrli a dolgozókat.

Forrás: proopinion