Erre kerestetek a legtöbbet 2016-ban a Google szerint

16/12/15 csütörtök
ujnemzedek.hu
Deadpool, X-faktor, Pokémon. És persze EB 2016.

A Google minden évben összegyűjti, hogy mire keresett rá a világ. Rengeteg kattintásról beszélünk, a dolog gyakorlatilag számszerűsíthetetlen - minden esetre a keresőóriás idén is osztott-szorzott, és kimatekozta, hogy például Magyarországon mi számított menőnek klikkszempontból mi számított menőnek.

Ha az összesített adatokat nézzük, akkor naná, hogy az EB-n szépen menetelő válogatott vitte a prímet, épphogy leszorítva az első helyről a riói olimpiát. A 3. helyezett azonban gigafun: a Pokemon GO úgy látszik, tényleg megőrjített mindenkit - az “akarok”, “hogyan”, “hol/hová” tartalmú Google Trends keresések között a teljesítménye már a dobogó legfelsőbb fokára is elég volt, eképp:

Hol van sok Pokemon?

Ez itt különben a tejes összesített keresőnaplónk 2016-ra:

1. EB 2016
2. Rió 2016
3. Pokemon GO
4. X-Faktor
5. iPhone 7
6. Pixwords megoldások
7. Donald Trump
8. Bud Spencer
9. Való Világ
10. Slither.io

 A tévéműsorok között az X-Faktor, a Való Világ 8 és a Star Academy vitte a fáklyát, a mozifilmek között pedig a Deadpool és a Suicide Squad. Színházak között a a Győri Nemzeti Színházra, a Nemzeti Lovas Színházra és a Katona József Színházra kerestek a legtöbben, míg a zenei videók között a Sia (Cheap Thrills (Lyric Video) ft. Sean Paul) tarolt. 

A teljes listát Itt érheted el - érdemes végigkattintgatni a dolgot.