Építs süngarázst és ments meg néhány sünéletet!

16/09/20 kedd
ujnemzedek.hu
Mi az a süngarázs? Most kiderül!

A levélkupacok és az összedobált faágak eltüntetése számunkra nagy feladatot jelent, de sok esetbe ezek a rakások menedéket jelentenek az apró állatok számára. Ezért ha el akarjuk tüntetni a levágott ágakat, ne essünk neki vasvillával vagy más hegyes, szúrós tárggyal, inkább húzzunk kesztyűt és kézzel pakoljuk arrébb. Így nem esik bántódása az esetlegesen alatta lapuló élőlénynek.  

A védett állattá nyilvánított keleti sün, gyakran választja otthonának a kertekben felhalmozott falevél és rőzsekupacokat, de mivel ezeket rendszeresen eltakarítjuk, sokszor lakás nélkül maradhatnak az apró sünök. Ahogy az idő egyre hűvösebb lesz, igyekeznek minél jobban befedni testüket, hogy védekezzenek a hideg ellen.

Ha már unjuk, hogy egy rakás levél és ág dekkol az udvarunkon, ami nem mutat túl esztétikusan, akkor itt az ideje megismerkedni a süngarázs fogalmával. Mivel nem mindenki szereti otthagyni az ősz levedlett maradványait az udvaron, így sokkal praktikusabb és izgalmasabb, ha magunk építünk menedéket az pró süniknek.

A süngarázs akár egy kutyaól, kis túlzással persze. Az ügyesek kézzel is kifabrikálhatják, aki viszont kevésbé rendelkezik kézügyességgel, az az MME weboldalán keresztül rendelhet sünmenedéket. Ahogy  a mellékelt videó is mutatja, levehető a teteje, így bármikor tehetünk bele almot, emellett praktikus, hasznos és még dekorációként is jól funkcionál.