Ennyiért lakhattok egy budapesti kollégiumban szeptembertől

19/07/16 kedd
ujnemzedek.hu
Egyetemi kollégiumba készültök szeptembertől? Most megtudhatjátok, hogy milyen kiadással kell számolnotok.

A legnépszerűbb fővárosi egyetemek továbbra is teljesen élhető és megfizethetőnek tűnnek:

havonta 9-20 ezer forintért

már lakhattok bármelyik budapesti egyetem kollégiumi szobájában – akár államilag támogatott, akár önköltséges képzésen tanultok.

Az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumában 15 320 forint a kollégiumi díj havonta, de lakhattok ennél olcsóbban, 9320 forintért is többek között a Vezér úti Kollégiumban. Az ELTE kollégiumaiban átlagban 10-12 ezer forint körüli összeget kell fizetni havonta, természetesen változó, hogy két- vagy háromágyas kollégium szobájában kaptok helyet.

A BGE Lengyel Gyula Kollégiumában az állami ösztöndíjas hallgató térítési díja 9 320 forint, önköltséges hallgatóké 20 970 forint havonta. Az egyetem Mátyásföldi Kollégiuma az államilag támogatott képzésen résztvevők számára 11 650 forint havonta a kétágyas szobákért, háromágyasban azonban már 9320 forintért lakhattok. Az önköltséges szakon tanulók esetében ugyanez már 23300 forint havonta (kétágyas szobák esetében), és 20 970 forint a háromágyasok díja havonta.


Fotó: Wikimedia

A BME Bercsényi Kollégiumában csak kétágyas szobákba költözhettek, állami ösztöndíjas képzésben részt vevő hallgatóknak 11 650 forint, az önköltségeseknek 23 300 forint a díj havonta. A Szent István Egyetem Szent Gellért Kollégiuma kétágyas szobájáért a kollégiumi ugyanennyi: 11 650 forint havonta. Három- vagy négyágyas szobában a költség már csak 9 300 forint.

A Corvinus Földes Ferenc Kollégiumában 16 ezer forintért kaphattok helyet, ha államilag finanszírozott képzésen tanultok és három- vagy négyszemélyes szobában laknátok. 17 475 forintért kaphattok helyet, ha államilag finanszírozott képzésben tanultok, de kétszemélyes szobában laknátok. Ha nem kerülnétek be államilag támogatott képzésre, a díj már jóval drágább: a kollégium ára 36 ezer forint havonta három vagy négyszemélyes szobában, és 40 ezer forint kétszemélyes szobában.

Forrás: Eduline