Elindult az Új Nemzedék nyelvvizsga-visszatérítésről szóló aloldala

18/04/12 csütörtök
ujnemzedek.hu
Minden infó egy helyen, de az online kalkulátort és chatet is segítségül hívhatjátok.

A magyar kormány kiemelten fontosnak tartja a nyelvtudást, ezért bizonyos feltételek mellett lehetővé tette, a nyelvvizsga díjának visszaigénylését. Az Új Nemzedék oldalain eddig is minden fontos információt megosztottunk a témáról, de nemrégiben elindult a nyelvvizsgadíj visszatérítésével kapcsolatos aloldalunk is. Itt nem csak az összes fontos infót találjátok meg összegyűjtve, de chaten is érdeklődhettek, illetve egy kalkulátor is segít megállapítani, hogy jogosultak vagytok-e a visszatérítésre. 

Nézzük részletesebben, mi található az új aloldalon!

Hasznos infók

Erre a menüpontra kattintva Novák Katalin család-és ifjúságügyért felelős államtitkár köszöntője után megtudhatjátok, kik vehetik igénybe a támogatást, illetve pontosan hol és hogyan lehet igényelni. Ezután pedig egy infografikát találtok a visszaigénylés pontos menetéről, ami minden információt tartalmaz, mégis könnyen áttekinthető.

Jogosult vagyok?

Itt találjátok a kalkulátort, a használata nagyon egyszerű, magától értetődő. Csak válaszoljatok a sorban egymás után következő néhány kérdésekre (pl. hogy mikor vizsgáztál, milyen nyelvből, hány éves vagy, stb.), és a végén a kalkulátor megmondja, hogy jogosultak vagytok-e vagy sem. 

A fentieken kívül tájékoztató videókat is találtok az oldalon, valamint a nyelvvizsgával kapcsolatos híreket. Ha mégis megválaszolatlan kérdésetek maradt, az oldal tetején található keresőt is használhatjátok, illetve a "Kapcsolat" menüpontban található elérhetőségeken is kérdezhettek. De rendelkezésre áll egy online chat is, ami a jobb alsó sarokban jelenik meg, ha az aloldalra kattintotok - ezen keresztül is feltehetitek a kérdéseiteket.