Egyetemista ötletmester vagy? Akkor tudunk neked egy tuti versenyt

18/03/07 szerda
ujnemzedek.hu
Az Enterprise Hungary a Hiventures szakmai együttműködésében szervezi meg a Startup Campus régiós egyetemi ötletversenyt.

Az egyedülálló, egyetemeket, piaci szereplőket és befektetőket összekötő programba 10 országból várják a jelentkezéseket. A győztes startup ötlet 150 millió forintos befektetési ajánlatot kaphat.

A kezdeményezés célja felfedezhetővé tenni az egyetemi innovatív ötleteket, ösztönözni a vállalkozás alapítást, elősegíteni az egyetemen születő innovatív ötletek piacra lépését és a régiós összefogást. A Startup Campus University továbbá teret kíván biztosítani a nagyvállalatok, egyetemek és befektetők szorosabb együttműködésének.  

“A gazdasági versenyképesség egyik kulcsa, hogy milyen mértékben tudjuk kiaknázni a hazai és régiós egyetemek, illetve hallgatók innovációit és ezeket az ötleteket piacra juttatni. Jelenleg minden feltétel adott egy sikeres vállalkozás elindításához, nincs más dolgunk, mint ezeket az ötleteket felfedezhetővé tenni.” - mondta el Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary ügyvezetője.

A versenyre a hazai egyetemisták mellett az alábbi országok egyetemeiről jelentkezhetnek az innovatív ötlettel fiatalok: Horvátország, Ausztria, Románia, Ukrajna, Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Szerbia.

A szervezők a programba vállalkozói ötlettel és hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemistákat, hallgatói csapatokat várnak, akiket a kiválasztási folyamat során egy szakértő zsűri véleményez.  Az online jelentkezést követően a szakmai zsűri által kiválasztott 16 hallgatói csapat, egy 2 napos felkészítésen (bootcamp-en) vehet részt Budapesten, amely során szakmai mentorokkal építhetik fel üzleti stratégiájukat és készülhetnek fel a befektetők előtti bemutatkozásra.

A felkészítést követően a döntőbe jutott 8 csapat egy lépéssel közelebb kerülhet a Hiventures 9 milliós inkubációs befektetési lehetőségéhez, illetve részt vehetnek a Startup Campus nyári inkubációs programjában. A győztes csapatnak a nemzetközi befektetőkből álló zsűri döntése alapján 150 millió forintig terjedő befektetés kerül felajánlásra. A döntőre 2018.május 24-25-én, a bécsi Pioneers startup esemény részeként kerül sor.

A Zyntern.com alapítóiban már az egyetemi évek alatt megfogalmazódott az ötlet, ami ma több ezer fiatalnak és sok száz munkaadónak segít egyedülálló módon egymásra találni. A Startup Campus egy remek lehetőség, hogy más fiatalok ötleteiből is valóság legyen. Hiánypótló kezdeményezés, mert kifejezetten diákoknak ad lehetőséget, hogy az egyetemi évek alatt ismerkedjenek a startup világgal és a legjobbaknak anyagi támogatást is biztosít az elinduláshoz. Egy ilyen programot mellé örömmel csatlakozunk együttműködő partnerként.” – tette hozzá Megyeri Mirtill, a Zyntern társalapítója.

A Startup Campus University – Innovative Idea Battle fővédnöke Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

A program hivatalos nyelve az angol.

Jelentkezés: http://startupcampus.hu/scu/

Jelentkezési határidő: 2018. március 31.