Egy szigorú rendőr és egy laza olimpikon együtt magyarázza el a strandolás veszélyeit

18/05/31 csütörtök
ujnemzedek.hu
Kenderesi Tamás egy kék fürdőgatyában, Gál Kristóf alezredes egyenruhában - ők alkotják a vicces duót.

Ha esetleg még nem vettétek volna észre, akkor szólunk: kitört a nyár. És ezzel itt van minden: a hőség, a fagyi, a dinnyék a boltokban, és persze a strandolás. A strandolásból azonban könnyen tragédia lehet, ugyanis szezonról szezonra jelentős azoknak a száma, akik a Balaton, a Velencei-tó, a Duna, a Tisza, vagy egy másik természetes víz, vagy akár egy úszómedence vizébe fulladnak. 

A hatóságok évről évre próbálják felhívni erre a figyelmet, és néha egészen kreatív módszereket is bevetnek. Erre kiváló példa az alábbi videó, amelyben ahelyett, hogy egy szigorú arcú rendőr a szokásos bikkfanyelven, fapofával sorolná, hogy hol és hogyan nem szabad fürdeni, bevetettek egy laza, fiatal olimpikont. Kenderesi Tamás pedig "lefordítja magyarra" a rendőrnyelvet. 

Mielőtt beugranátok a vízbe, érdemes átfutni a vízimentők jó tanácsait kicsit bővebben is. Nekik egyébként nem ez az első kreatív akciójuk, tavaly egy kissé talán morbid, de kétségtelenül figyelemfelhívó Facebook-posztban magyarázták el, milyen egyszerűen elejét lehetne venni a tragikus horgászbaleseteknek.