Egy ilyen plakát csodákra lehet képes - és nem csak otthon

18/06/06 szerda
ujnemzedek.hu
És nem csak a 10-11 éves gyerekeknél. Mindenütt jól jöhet, ahol neteznek. Márpedig hol nem?

A magyar tizenévesek zömének van okostelefonja, és intenzíven netezik, Facebookozik, és tapasztalja ennek minden előnyét. Ugyanakkor az ezzel kapcsolatos veszélyek is leselkednek rá, mint például a függőség vagy az online zaklatás. 

A téma egyik szakértőjének számító Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány most előállt egy ötlettel. A Facebook-oldalukon olvasható egy poszt, amiben leírják, hogy már a 10-11 éves gyerekek többségének is van mobilja. Ez azonban nem jelenti azt, hogy automatikusan helyesen tudják azt használni, ezért azt javasolják, hogy mielőtt megkapnák az első mobiljukat, a szülők fektessék le az alapvető játékszabályokat az okostelefon használatával kapcsolatban. 

Egy "mintaszabályzatot" is készítettek, ami persze csak egy kiindulási alap, de nagyon jó ötletnek tartjuk:

Ennek mintájára "soha nem késő" alapon akár az ennél idősebb gyerekeknél is érdemes szabályokat lefektetni, legalább néhányat - bár minél előbb, annál jobb. A közösen elfogadott játékszabályokat aztán egy ehhez hasonló kreatív plakát formájában ki lehet tenni a lakásban. És máris könnyebb lesz elérni, hogy a srácok időben lefeküdjenek, méghozzá úgy, hogy előtte nem tapadnak a telefonjukra - főleg, ha a plakáton is ez szerepel...

Digitális Immunerősítő Program

Az internet egy cool dolog, nagyon szeretjük, imádjuk, hiszen elképesztően sok hasznos és jó dologra használható, de vannak veszélyei.

Az Új Nemzedék Központban azon dolgozunk, hogy ezeket a veszélyeket minél hatékonyabban el tudd kerülni. Összefogásunkkal több mint ötven cég és szakértő dolgozik ki egy 100 pontból álló, gyakorlati segítséget nyújtó javaslatcsomagot, amelynek segítségével biztonságban tudhatod a gépedet, a telefonodat, a képeidet és egyéb féltett adataidat.

A témában sok infót, tippet, érdekességet és hasznos tanácsot találhatsz az ujnemzedek.hu-n. A Digitális Immunerősító Programról pedig itt olvashatsz részletesent: www.mydip.xyz.