Egészen különleges módszerrel segíti a rákbetegek hozzátartozóit a fiatal gasztroarc

18/05/14 hétfő
ujnemzedek.hu
Aki nem mellesleg stylist és blogger is. És úgy főz, hogy azt egy, a betegséggel küzdő ember is értékelni tudja.

Ryan Riler 18 éves volt, amikor az édesanyjánál rákot diagnosztizáltak. Úgy alakult, hogy a neki kellett vigyáznia rá - ez egyrészt nyilván lelkileg is megterhelő volt a fiatal fiú számára, de nem csak úgy, ahogy abba mindenki bele tud gondolni, hanem 

úgy is, hogy Ryan azt érezte, abban sem tud segíteni, amihez pedig valójában ért.

Kutatások is bizonyítják, hogy a rákbetegek (illetve a kemoterápiás kezelésben részesülők) nem csak az erejüket vesztik el fokozatosan, hanem az ízlelését is, vagyis számukra még az egyik (lehetséges) örömforrás is elveszik.

És Ryan - mit ad isten - a főzéssel próbált segíteni. Ryan édesanyja mellett jött rá, hogy kénytelen túltolni kicsit mindent: az ízeket, a látványorgiát, és minden egyéb részét az ételnek, amit élvezni lehet. És most úgy segít, ahogy tud, és ahogy kötelessége:

Megalapított a Life Kitchen nevű szervezetet

ami rákbetegek hozzátartozóinak segít abban, hogy megkönnyítsék a beteg napjait. Gyakorlatilag egy főzősuliról van szó, ahol Ryan ingyen oktat olyan okosságokat, hogy pl. a szimpla carbonara tészta ízének HANGEREJE durvább lehet, ha kis mentával tekerjük fel a volumét.

Ryan most 24 éves, édesanyja sajnos elhunyt. A fiatal srác már csk ezért is fontosnak tartja a munkáját - a University of London egyik professzorával közösen kifejlesztették a legoptimálisabb menüt a rákbetegek számára.

A szervezet mögé már olyanok is beálltak, mint pl. Jamie Oliver.