Dolgok, amelyek megakadályoznak abban, hogy elérd a céljaid

16/09/20 kedd
ujnemzedek.hu
És néhány tipp arra nézve, hogy tudnád kikerülni őket. Figyelem, a végén még boldog leszel!

A psychologytoday.com újságírója szerint lehet bármilyen bajunk, fürödhetünk nyakig a párkapcsolati válságban, kikerülhet a tuti meló, vagy szimplán csak lehetünk rosszban magunkkal, olyan nincs, hogy ne tudnánk megoldani a dolgot. Egyszerűen csak ki kell kerülni a tipikus gödröket, amelyekbe a legtöbbünk belelép, mikor a cél felé haladunk - például ezeket itt.

 

- Olyan nincs, hogy "majd rendbe teszem"

A majd holnap ugyanis nem szerepel dátumként a naptárban. Ha valóban fontos számodra a célod, akkor jelölj ki magadnak egy idővonalat, mikortól állsz neki - ha ma még nem megy, már az is sokat segít, ha ráböksz egy napra, és azt mondod: innentől változtatok.

 

- Ne várj addig, míg úgy nem érzed, készen állsz

Mert akkor lehet, hogy baromi sokáig fogsz kotlani a bajodon. Ha mondjuk egy rossz szokáson, vagy túl akarsz lépni egy szakításon, érdemes nem az érzésekre hallgatni, és várni, hogy jobb legyen: változtass a viselkedéseden, ne várj az új dolgokkal, és egyszer csak arra eszmélhetsz, hogy az érzéseid is megváltoztak az életeddel kapcsolatban.

 

- Készülj fel, hogy nehéz dolgod lesz

Ha mondjuk kitűzöd magadnak azt a célt, hogy leadj pár kilót, akkor érdemes felkészülni a buktatókra. Elkezdeni sem könnyű, de kitartani talán még nehezebb: egy csomószor akarod majd feladni, beletörődni a dologba, miszerint az egész megváltoztathatatlan. Érdemes ezekre a helyzetekre jó előre valamilyen stratégiát kidolgozni - nincs rosszabb annál, mint félúton hamvába halni látni valami jónak ígérkező dolgot.

 

- Hibázni ér

Sokan azt gondolják: egy hosszabb, esetleg egyenesen már javuló élethelyzetben elkövetni valami ordas ballépést egyenlő a startvonalra (vagy akár jóval elé) való visszatéréssel. Ez hülyeség: csak az nem hibázik, aki nem emberből van, és ezért feladni valamit nem oké. Ismerd el: néha igenis elrontod majd. De ahelyett, hogy belebukásként értékelnéd a dolgot, nézd meg, mi volt a hiba, és nyerj ebből a felismerésből új energiát.

 

- NE add fel

Ha nem jelentkeznek azonnal eredmények, sokunk hajlamos sutba dobni az egész vállalkozást. Pedig az, hogy nem jön szembe azonnal valami látványos változás, még nem jelenti, hogy nem értünk el semmit. Érdemes megértetnünk magunkkal, hogy a látványos változáshoz bizony idő kell - persze ez, főleg a mai, digitálisan felturbózott világban, nagyon nehéz lehet.

 

Érdekelnek még hasonló tippek? Akkor Kattints!