Digitális Immunerősítő Program: most akkor miért törölte magát a netről Taylor Swift?

17/09/11 hétfő
ujnemzedek.hu
Hát mert a masináit jól betalálták a cyberbűnözők. Mint ahogy a te gépedet is, igen, a tiédet, aki percenként csekkol be a Fácséra meg az Instára. Akinek a gépén egy rakás olyan adat van, ami a legkevésbé sem illetéktelenek kezébe való.

Pont ezért van szükség a Digitális Immunerősítő Programra - Poór Csaba, az Új Nemzedék Központ kommunikációs tanácsadója, és a Szente Krisztián, egykori youtuber pont erről beszélt a Petőfi TV-n. Egyszerre ijesztő és megdöbbentő, amit mondanak - hihetetlen, mennyire hülyén tudunk mi fiatalok élni (és bizonyos esetekben  - lásd: bullying - visszaélni) az internettel, aztán meg persze megy a panaszkodás, meg a hápogás. 

Legyetek felelősek. Figyeljetek a Digitális Immunerősítő Programra!

Az interjút Ide Kattintva tudod megnézni!!!!

A Digitális Gyermekvédelmi Stratégia a „védőoltás”,  a kampány maga pedig a „vitamin”,  és azon módszerek, ajánlások összessége, amellyel a komolyabb bajt el lehet kerülni. 

Júniusban minden érintett vállalatot meghívnak az Új Nemzedék Központ és az EMMI álltal koordinált Digitális Immunerősítő Kerekasztalba. Ennek az lesz a feladata, hogy megfogalmazzák a kampányban használandó gyakorlati tanácsokat, oktatási anyagokat, amelyeket a Digitális Immunerősítő Programban használni fognak. Ezen felül kidolgozzák a Digitális Immuntesztet is, hiszen jövő év elejére elkészítik a magyar fiatalok digitális immuntérképét is.

A Digitális Immunerősítő Kerekasztal szakértőinek ajánlása alapján elkészült Digitális Immunerősítő csomagot roadshow-kon, weboldalon, további rendkívüli osztályfőnöki órákon, az Új Nemzedék Központ Közösségi Tereiben zajló kiberbiztonsági előadásokon, valamint vloggerekkel való együttműködéseken keresztül fogják eljuttatni.