Cuki állatok téli trükkjei

16/09/23 péntek
ujnemzedek.hu
Miért költöznek délre? Miért növeszt óriási bundát télre? Egyáltalán, miért alszanak téli álmot? Ez mind kiderül a hétvégén.

A WWF-fel karöltve a Budakeszi Vadaspark szeptember 24-én újabb különleges eseményre invitálja a látogatókat. A téli trükköket bemutató előadáson megnézhetik kicsit és nagyok, hogy a különféle állatok hogyan készülne fel a téli időszakra. 

A parkban hazánkban őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat, természetes élőhelyükön lehet megnézni, emellett érdekes előadásokkal és különféle interaktív bemutatókkal próbálják bemutatni a legkülönösebb és legérdekesebb állati szokásokat. 

Nem lesz ez másképp szeptember utolsó szombatján sem, amikor is a WWF-fel karöltve a vadaspark bemutatja Téli trükkök elnevezésű előadását. Melyből megtudhatjuk, hogyan készülnek az állatok az elkövetkezendő hideg hónapokra, legyenek azok kis- és nagytermetű bundások, emlősök, szárnyasok vagy ízeltlábúak. Ezek között az állatok között van, aki délnek veszi az irányt és elrepül, van, amelyik vastag bundát növeszt, hogy kevésbé fázzon a hidegben. Akad olyan állat is, amelyik bebábozódik, sőt a medve mellett van még pár, aki csak egyszerűen átszundizza a telet. 

Az informatív előadások mellett az érdeklődők „hőszigetelő” demonstrácót is láthatnak, a legkisebbekre pedig játékos feladatok várnak, amelyek során kipróbálhatják, mennyi elemózsiát tudnak összegyűjteni a télre. 

"A Budakeszi Vadaspark színpadán tehát 2016. szeptember 24-én, szombaton 12:00-kor és 14:00-kor lesznek a Téli trükkök, avagy hogyan készülődnek az állatok a hideg évszakra előadásai, amiket vadasparki belépő megvásárlása után természetesen ingyenesen lehet megtekinteni." - olvasható a vadaspark oldalán.