„Csendes órát” vezet be a brit szupermarketlánc - tudod miért fontos ez?

18/07/25 szerda
ujnemzedek.hu
Autista vásárlói érdekében heti egy „csendes órát” vezetett be a brit Morrisons szupermarketlánc – számolt be róla a BBC hírportálja.

A brit Morrisons szupermarketlánc az országban lévő összes áruházukban alkalmazza majd ezt a gyakorlatot, hogy segítsen az autizmussal élők vagy autista gyereket nevelő szülőknek. A tömeg, a zaj, a villogó fények mind olyan hatások, ami zavaró és idegesítő lehet egy autista számára.

Azzal, hogy ezeket kikapcsolják, nem csak a kísérők, de a betegek is sokkal jobban fogják magukat érezni, nem beszélve arról, hogy nem kell a hatalmas tömegen átvergődniük magukat, nem kapnak kínos pillantásokat sőt, az üzeltekben is azon lesznek a személyzet tagjai, hogy a lehető legtöbb segítséget adják majd a vásárlóknak.

Az üzletek, akik csatlakoznak a mozgalomhoz, több időpontot is megnéztek, hogy melyik lenne jó a családok számára, ezek alapján döntöttek úgy, hogy a csendes órát szombatonként tarják majd meg. 


Ide kattintva elindul a videó. 

A cég 439 brit élelmiszerboltjában szombatonként 9 és 10 óra között visszafogottabb lesz a világítás, nem használják majd a hangosbemondókat és a kasszák sem fognak csipogni - egyszóval minden olyan zavaró tényezőt kizárnak, ami kellemetlen lehet egy autizmussal élő számára. 

"A szülők nyugodtabbak lesznek így, hogy tudják a segítségükre lesznek olyan emberek, akik megértik és nem elítélik őket. Ez segít az átlagos szorongás mértékének csökkentésében mind a szülők, mind a gyermekeik számára."

kiemelt kép:  Kristina Flour on Unsplash