Bárkit riporterré változtat ez az app

16/12/07 szerda
ujnemzedek.hu
A magyar fejlesztésű Reporterrel rögzítheted, aztán pénzért eladhatod a médiának a hírértékű eseményeket.

Bármikor belefuthatunk olyan eseménybe, amire rákattan a sajtó valamelyik része: az éjszakában, tömegrendezvényeken, fesztiválokon, esetleg a metróban. Az App Store-ban és a Google Play-en is elérhető magyar fejelsztésű Reporter app most lehetőséget ad rá, hogy ezekben a pillanatokban előkapd a telefonod, lefotózd vagy levideózd a történéseket, aztán a Reportermarketre feltöltve kínáld megvételre a médiának.

Palvin Barbi táncol melletted egy koncerten? Pont a kapu mögül rögzítetted a bombagólt? Kijött a medve a barlangjából, és pont arra jársz? Rögzítsd, állítsd be az árat, amit kérni akarsz érte, aztán várj, hogy a média felfedezze magának.

 

Az e-piactér nem nyilvános, csak médiapartnereknek elérhető, ahol keresőszóra, címkére, helyre, és pontosan beállítható időszakra kereshetnek rá a médiumok. Amennyiben egy felvételt meg kívánnak vásárolni a piactérről, azt egy kattintással megtehetik.

Az alkalmazás és a hírplatform a Reporter Community magyar startup fejlesztése, aminek a használatával jogtiszta felvételek előre tisztázott értéken juthatnak el a médiumokhoz. A felvételek valódiságát az alkalmazás beépített algoritmusa és védelmi rendszere biztosítja. A startup az elmúlt hónapok során közel félszász hírügynökséggel és több nemzetközi médiummal vette fel a kapcsolatot.

A cég közleménye szerint a következő időszakban egyenként keresik fel az egyes országok vezető médiumait. Az applikáció jelenleg magyar, angol és német nyelven érhető el, de a címkézni további 6 nyelven lehet.

(forrás: üzletrész.hu)