Bárki használhatja a dollármilliomosok 5 órás szabályát

17/11/21 kedd
ujnemzedek.hu
Olvass, gondolkozz, próbáld ki!

kép: Pixabay

Virágzanak a „valósítsd meg önmagad” és „legyél sikeres 1 egyszerű lépésben” tanácsadós, életmód és üzleti coach-os hülyeségek. Könyvek, konferenciák, Facebook-csoportok és webináriumok tömkelege próbál lehúzni valamennyi pénzt azokról, akik még mindig bedőlnek ennek a bullshitnek, de a sok mocsokban még mindig találni értékes tartalmat.

Michael Simmons nem azt találta ki, hogy kiáll a színpadra fejmikrofonnal, és borzalmas poénokkal teletűzdelt performansszal igyekszik belemászni a hallgatóság zsebébe, inkább megnézte, hogy milyen jellemzői vannak a valóban sikeres embereknek, és a kutakodása eredményét tette publikussá.

Olyan sikeres dollármilliomosok életébe kukkantott be, mint Elon Musk, Bill Gates, Oprah Winfrey, Warren Buffett és Mark Zuckerberg, és azt találta, hogy a mindegyikőjüknek van olyan tevékenysége a megfeszített munka mellett, ami egyrészt változatosságot hoz a napjaikba, és emellett fejleszti is az életük valamilyen részét.

Az 5 órás szabályban szereplő 5 óra a minimum, amit egy héten erre a tevékenységre fordítanak, de van, aki naponta 6-7 órát is ezzel tölt. És hogy mivel? Rengeteget olvasnak, főleg tényirodalmat, nagyon sokat törődnek azzal, hogy elemezzék az életük történéseit, és erről saját maguk számára is jegyzetet készítsenek, és nagyon sok ötletet próbálnak ki a gyakorlatban, mielőtt eldöntenék, hogy mennyire komolyan foglalkoznak vele. A lényeg, hogy folyamatosan tanuljanak valamit.

Olvass!

  • Warren Buffet 4-5 órát olvas naponta, ezalatt kivégez 5 újságot és kb. 500 oldalnyi céges jelentést,
  • Bill Gates 50 könyvet olvas el évente,
  • Mark Zuckerberg hetente legalább két könyvet olvas el,
  • Elon Musk gyerekkorában napi két könyvet olvasott el a tesója elmondása szerint,
  • David Rubenstein hat könyvet olvas hetente.

Gondolkodj!

Az 5 órás szabály másik használati területe az olvasás mellett a gondolkodás és a történések megemésztése, feldoglozása: Tim Armstrong (AOL CEO) heti négy órát tölt azzal, hogy csak gondolkodik, Jeff Winer (LinkedIn CEO) napi két órát szán erre, Brian Scudamore 250 millió dolláros O2E Brands alapítója 10 órát mereng az üzletén és az életén.

Próbáld ki!

A sikeres emberek másik közös pontja, hogy sokat dolgoznak side projekteken, új ötleteken az idejük egy részét direkt erre jelölik ki, és  a felmerülő ötleteket, terveket a lehető leggyorsabban tesztelik élesben, hogy lássák, érdemes-e velük foglalkozni.

Most már tudod, mit csinálnak a sikeres dollármilliomosok, úgyhogy nincs több kibúvó, kezdd el ezen a héten utánuk csinálni az itt leírtakat, és nézd meg magad két hónap múlva.

(Business Insider)