Azt hiszed, nem tölthetsz le legálisan ebookot? Itt van mindjárt 1200!

17/01/02 hétfő
ujnemzedek.hu
A Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán igazából még ennél is több érhető el. A Papírontúl blog pedig most kilistázta a dolgot.

Korábban már írtunk arról, mik az érvek az e-book és a hagyományos könyvek mellett pro és kontra - a harc (ha egyáltalán van olyan) folytatódik a nyomtatásfüggők és az e-inkerek között, ám most azokhoz szólunk, akik szerint legálisan magyar nyelvű kötet e-olvasóra le nem húzható. 

Hát gyerekek: de. 

Nem is kevés: a Magyar Elektronikus Könyvtár nemhogy dugig van velük, de ha ez az adatmennyiség IFA-platóra pakolható lenne, akkor egy egész konvoj kellene az ideoda szállításukhoz. Jó, oké, ez talán túlzás, mindenesetre több, mint 1200 "kötet" (tényleg, ezeket hogy hívják, ha nem e-booknak? Könyvbe rendezett digtális adathalmaz?) között válogathatsz - azonban a könyvtár mit sem ér, ha nem kereshető.


(kép: kozepsuli.hu)

Na, most ezt oldotta meg a Papírontúl blog "kulcsszavazása": a segítségükkel rákereshetsz a kedvenc íródra, és örülhetsz neki, ha megtalálod. Betűfalóként nem tudjuk ezt nem egyfajta utókarácsonyi ajándékként felfogni - pl. Rejtő Jenőből annyi van, hogy győzze az ember idővel a letöltést.

A Papírontúl Facebook-oldalát itt találhatod meg - e-könyv-rajongóként már csak azért is érdemes követni őket, mert időről-időre újabb meglepetésekkel szolgálnak az olvasóknak. Legutóbb például készítettek egy online e-könyv konvertáló modult, amivel szinte bármilyen fájlból tudtok magatoknak készíteni ePub vagy mobi formátumú állományokat. Aki érti, hogy ez miért király, ennek most biztos nagyon örül. Úgyhogy hurrá!