Ápolónak tanulsz? Most 40 ezer forintos ösztöndíjat kaphatsz

18/04/18 szerda
ujnemzedek.hu
De nem csak az ápolói, hanem sok más egészségügyi OKJ-s képzésben részt vevők is pályázhatnak.

Európában egyre nagyobb probléma az egészségügyi szakdolgozók hiánya, sajnos Magyarország sem kivétel. Az ellátás színvonalának javításához, a betegbiztonság növeléséhez jól képzett, elhivatott, fiatal egészségügyi szakdolgozókra van szükség. A magyar szakközépiskolák létszámadatai azt mutatják, hogy a továbbtanulás során sajnos kevesen választják az egészségügyi szakképzést.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ ezért indított egy ösztöndíjprogramot, amire az Országos Képzési Jegyzékben szereplő egészségügyi nappali iskolarendszerű szakképesítésekben résztvevők pályázhatnak. 
Most elindították az ösztöndíjprogram második részét is, amire 2018. április 11-től május 4-ig lehet pályázni.

A pályázat révén egészségügyi szakképzést nyújtó intézmények nappali tagozatos, érettségire épülő OKJ-képzésben részt vevő tanulói részesülhetnek támogatásban. Ennek összege maximum havi 40 000 forint lehet.

Az ösztöndíj feltétele, hogy a szakképesítés megszerzését követően a pályázóknak legalább annyi ideig kell a megszerzett szakképesítésüknek megfelelő munkakörben dolgozniuk valamely hazai közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál, amennyi ideig az ösztöndíjat kapták.

Azoknak a tanulóknak, akik az előző pályázati időszakban támogatásban részesültek, már nem kell új pályázatot beadniuk.

Az ösztöndíjas pályázati felhívás, a támogatható pályázatok darabszámára vonatkozó keretszámok, és a kapcsolódó információk (pl. sablonok) a https://apololeszek.aeek.hu/osztondijprogram linkre kattintva, az „Ösztöndíjas pályázati felhívás” menüpont alatt érhetőek el.