Alternatív közlekedési eszközök, amiket érdemes kipróbálni, ha meg akarod úszni a dugót

18/07/10 kedd
ujnemzedek.hu
Nyáron a közlekedés mindig kicsit nehezebb: útfelújítások, lezárások, ünnepek és versenyek na, meg persze olykor emelkednek a taxi árak is. Vannak viszont jó alternatívák, amiket érdemes olykor kipróbálni, ha szeretnéd kicselezni a forgalmat.

Motoros taxi 

Pári István nevéhez fűződik Budapest első motoros taxiszolgáltatása, amit befektetők nélkül, saját maga indított el. István pont azért tanult meg motorozni, hogy egyszerűbben átvergődje magát a zsúfolt forgalmon. Az ötletet, hogy motorjával taxiként fuvarozzon idegeneket, külföldről jött. Londonban vagy Párizsban például ez olyan mindennapos és jól működő dolog, hogy a moto taxik ott állnak minden vasútállomáson és repülőtéren. István modern és kényelmes mototos taxiját bármikor igénybe vejetjük a fővárosban, hiszen online felületen azonnal elérhető sőt, akár kártyával is fizethezünk a fuvarért. A moto taxi tarifája a taxikéhoz hasonló: a csúcsforgalom óráiban magasabb a szorzó, és természetesen a távolság is számít, de nem lineárisan, hanem zónák szerint változik. 


Forrás: rideontime.eu

Bubi bringa

A MOL Bubi közbringarendszer immár 1286 biciklije vehető igénybe 112 gyűjtőállomáson. Az elmúlt időszakban több kisebb fejlesztéseken estek át a MOL Bubi kerékpárok: folyamatos cserével új markolatot, kosarat, csengőt, első lámpát, kormánytáblát, kábeleket kaptak a biciklik. A bérlések során legtöbben a félórás díjmentes időintervallumon belül használják a kerékpárokat, de nagyon sokan használják a közlekedés kiegészítőjeként - metró, busz vagy villamos utáni átszállásra. 

Mol Limo 

A Mol Limo 60 négyzetkilométeren a főváros 10 kerületére - a belváros mellett a forgalmasabb külső kerületekre - terjed ki, az autók parkolásáért a felhasználóknak nem kell fizetniük. Az elektromos járműveket a Mol állomásain gyorsan és kényelmesen föl lehet tölteni. Regisztrálni gyorsan és egyszerűen tudsz, csak töltsd le applikációnkat az Appstore vagy Google Play alkalmazásokból. Kattints a regisztrálok menüpontra, add meg adataidat, majd a feltöltés gombra kattintva csatold be a jogosítványod két oldaláról készített képeket. Ha ezzel kész vagy, kattints a küldés gombra. Ezt követően legfeljebb 24 órán belül e-mailben visszajeleznek számodra, ha minden adatod rendben van, aktiválják a profilod. További hasznos infókat a szolgáltatásról ebben a cikkünkben olvashatsz.


Forrás: mollimo.hu

Donkey bicikli

A Donkey lényegében kerékpár kölcsönzés Budapesten. Bérelj biciklit kaució nélkül, félórára vagy akár 14 napra! Átlagosan egy napra 3700 Ft-ért. Iratkozz fel tagnak, így gyakori bérlés során olcsón juthatsz hozzá biciklihez. Hogy működik? Töltsd le a Donkey Republic alkalmazást, hogy biciklit kölcsönözhess a város különböző pontjain és más városokban is, a nap 24 órájában. Keresd meg kölcsönzött biciklidet a felvevő ponton és nyisd ki az elektronikus lakatot az alkalmazás segítségével. Rövidtávú vagy hosszabb bérlés? Zárd le és nyisd fel a lakatot amikor csak szeretnéd. Vidd vissza a kölcsönzött biciklit egy elérhető lerakó pontra, zárd le a lakatot és fejezd be a bérlést az app-on. Kipróbálnád? Itt olvashatsz még róla.