Aiste-t jól megszívatták az Airbnb-s csalók - van pár tippünk, hogy te ne járj így

18/05/10 csütörtök
ujnemzedek.hu
Nem sokon múlott, hogy a bostoni hölgy 2800 dollárt bukjon be egy sosevolt villáért.

A villa Dubrovnikban volt, és pont úgy szerepelt a hirdetésben, mint amilyet az Euro-tourra készülő arc megálmodott magának. Fel is vette a kapcsolatot a hirdetővel, és már itt elindult a biznickedés: az illető ugyanis arra kérte Aiste-t, hogy ne az oldalon, hanem e-mailben üssék nyélbe az üzletet.

1. tipp

Sokan nincsenek felkészülve arra, hogy házigazdájuk egy idegen, és bizony ő diktálja a szabályokat. Aki kevésbé alkalmazkodó típus, már egy szigorúbb és temperamentumosabb vendéglátóra is azt fogja mondani, hogy goromba és parancsolgató volt, miközben ő csak lefektette a saját szabályait. Azok, akik már jártak ilyen szálláson, vagy egy kicsit nyitottabbak más kulturák és embertípusok felé, könnyebben boldogulhatnak. Fontos, hogy megbarátkozzunk a szállásadónkkal, hiszen a rossz viszony az egész ott töltött időnket megkeserítheti. 

Viszon nem kell nyilván lemenned kutyába, és ha valami baromi gyanús, arra nagyon-nagyon ügyelj!

Az Aiste számára kellő időpontok elérhetőek voltak a szállásnál, és a házigazda megkérte őt, hogy a jogosítvány-másolatát is mellékelje – ez nem ritka kérés a hasonló szállásfoglaló weboldalakon. Ezután a szállásadó a dolgot még megfejelte annyival, hogy Aiste utaljon 2.800 dollár egy bankszámlára, aminek a tulajdonosánál Airbnb Gb Ltd szerepelt.

forrás: https://www.marketwatch.com/story/how-a-simple-airbnb-scam-nearly-cost-a-stanford-graduate-3000-2018-05-04

Tette mindezt egy olyan emilben, aminek a kiterjesztése kisértetiesen hasonlított az Airbnb leveleinek kiterjesztésére - most őszintén, te bedőlnél-e annak, hogy @ssl.airbnb.com? A válasz:naná - pedig ilyet összerakni a hozzáértőknek kettő perc. Se.

2. tipp

Soha, de soha ne kerüld meg az Airbnb rendszert a foglaláskor. A regisztráció és az adatok ellenőrzése fontos! A vendég és a szállásadó addig nem látja egymás email címét és telefonszámát, amíg nincs visszaigazolt, kifizetett foglalás a rendszerben. Nagyon ritkán előfordul, hogy valaki "ki akarja csalogatni" az airbnb keretei közül a vendéget, és megad közvetlen email címet vagy telefont, de az Airbnb rendszere ezt az esetek zömében kiszűri, és az ilyen privát adatokat blokkolja. 

Aistenek az a mákja, hogy nem ejtették kiskorában a fejére, és az uccsó pillanatban mégsem utalta át a pénzt. Írt viszont a real one Airbnb-nek - ők nyomozást indítottak, és megállapították, hogy csalás áldozata lett.

3. tipp

Olvasd el a visszajelzéseket! Ez a leghatékonyabb módja annak, hogy ne zsákbamacskát vásárolj - oké, nyilván be lehet kamuzni PÁR hozsánnát a kommentek közé, de mindegyik nem hazudhat.

A cég szóvívője elmondta: az Airbnb oldala csomó biztonsági óvintézkedéssel próbálja kiküszöbölni a csalók működését. Kiszűrik az álhirdetéseket, figyelmeztetik a usereket arra, hogy sose lépjenek ki a webhelyről,  vagyis amíg a felhasználók a cég saját oldalán keresztül foglalnak szállást, és ott is utalnak, addig védve vannak, és a lehetséges visszafizetés is jár nekik.