Agyad eldobod: pszichológiai elmetrükkök haladóknak

17/10/24 kedd
ujnemzedek.hu
Nem nyitottunk jediképzőt, csak mutatjuk, hogy milyen dolgokat csinálsz jó eséllyel te is akaratodon kívül. És ha már csinálod, akkor hogy tudnál belőle hasznot csiholni.

Érdemes megfigyelni példul egy nevető társaságot - például könnyen le lehet szűrni abból, ki kit kedvel úgy igazán, ha egy pillantást vetünk arra, ki kire néz egy nagyobb kacajvihar közepén.

Fontos megbeszélés előtt állsz? Kapj be egy rágót, vagy falj valami mást! Így becsapod az agyad - rágás közben (mivel veszélyben nem eszik senki) nyugodtan pihen, és olyan jeleket küld szanaszét, amelyek enyhítik a feszültséget.

Különben meg parázol az interjúktól? És mi lenne, ha megpróbálnád úgy nézni a főnököt, mint jha egy olyan spannak tekintenéd, akit már jó ideje nem láttál? Egy esélyt megér, ráadásul nem veszítesz vele semmit.

Azon parázol, hogy az open office-ban a szomszéd asztalnál épp téged bámul a bunkó kollégád? ÁSÍTS EGYET. Ha a gyanusított is elásítja magát, akkor tuti nem vagy paranoiás.

Véget akarsz vetni egy durva bunyónak? Állj a pofozkodók mellé, jó közel, és kezdj el enni valamit. Igen, már megint a kaja - mi magunk nem próbáltuk és a fejünket sem tennénk arra, hogy a dolog működik, viszont neve tuti van: az angol SNACKMAN-effektusnak hívja, mégpedig miatt itt:

Nap mint nap emberekkel kell tárgyalnod a melód miatt? Semmi pánik: tegyél a hátaad mellé egy tükröt a falra, és meg fogsz elpődni: a veled szemben helyet foglaló tárgyalópartnereid sokkal kezesebbek és jófejebbek lesznek. Miért? Mert senki sem szereti magát ingerültnek vagy dühösnek látni, azért.

További pszichotippek elérhetőek Ide Kattintva!