A szakértők megkérdezték a szakértőket a játékfüggőségről

18/06/28 csütörtök
ujnemzedek.hu
A videojátékok kapcsán számtalan begyepesedett sztereotípia él a köztudatban, így nem jön túl jól, hogy az Egészségügyi Világszervezet (vagyis a WHO) az addiktív zavarok közé sorolta a videojátékokkal kapcsolatos zavarokat.

A WHO ugyanis közzétette a betegségek nemzetközi osztályozására szolgáló diagnosztikai kézikönyve 11. kiadását (BNO-11), és ebben az addiktív zavarok között szerepel a videojátékok használatával kapcsolatos zavar (betegség). És ilyen esetekben milyen jó, hogy vannak olyan király magazinok, mint a GameStar, akik igazán értenek is ahhoz, amiről beszélnek, és képesek megszólítani a megfelelő embereket a témában!

Szóval 

Akár aggódó szülő vagy, akár fiatal gamer, aki attól fél, hogy majd szülei pánikolva gyújtják fel a PC-t, most olvasd el alaposan ezt a cikket.

Zsila Ágnes írásában szó van arról, hogy

- akkor most konkrétan kit tekinthetünk videojáték-függőnek ("A kritériumok alapján tehát az tekinthető ténylegesen videojáték-függőnek, akinek a játék jelentősen rontja az életminőségét, nem pedig az, aki sokat játszik, vagy nagyon szeret játszani"- hangsúlyozza Dr. Király Orsolya, az ELTE Pszichológiai Intézetének egyetemi adjunktusa);

- arról, hogy mit tehet a szülő, és hova fordulhatunk, ha beütött a crach (az esetek többségében ugyanis egy más jellegű probléma áll a függőség hátterében, mint például családi problémák, hangulat- és önértékelési zavarok) - véli Dr. Demetrovics Zsolt klinikai szakpszichológus, addiktológus, az ELTE Pszichológiai Intézetének professzora).

Azért ennél kíméletesebb módszer is van:

via GIPHY

Szóval ha valami tutit akarsz olvasni, akkor tessék idekattintani!