A Spotify elhozza a leghíresebb zenei könyvsorozatot

18/05/11 péntek
ujnemzedek.hu
33 1/3.

Beatles, Rolling Stones, Beach Boys és Miles Davis - ez csak pár név a Bloomsbury kiadó által nyomatott, leghíresebb albumelemző-bemutató könyvsorozatából. Mint ahogy azt a recorder.blog.hu írja: a Spotify ezt a sorozatot szerezte meg magának exkluzívan; a következő egy évben kerülnek fel a könyvek (ha jól értjük, nem egyszerre), és egy évtizeden át minden újabb is. 

Képtalálat a következőre: „33 1/3”

A könyvek 2019-ben kerülnek fel (ha minden igaz) az oldalra - ebben a cikkben pl. arról írnak, hogy többféle formátumban tolják őket elénk (ez jelenthet szöveges kommentárt az elemzett albummal történő összekapcsolással, stb.).

A megállapodás kontextusa az, hogy mivel nagyjából az összes stream szolgáltatónál ugyanaz a 30-40 millió dal hallgatható meg, és az árai is ugyanolyanok, mással kell megkülönböztetniük magukat. A Spotify egyik fő fegyvere a playlist és az ajánló algoritmus, de podcastokkal, videókkal és egyéb zenével kapcsolatos, de nem zenei tartalmakkal is kísérleteznek; mint ahogy az Apple Music is készít exkluzív dokumentumfilmeket.

A 33 1/3 honlapja itt vanitt a teljes lista a megjelent kötetekről, itt meg egy válogatás a 33 legjobb könyvvel.