A legolcsóbbat vennéd? Akkor te termékösszehasonlító-oldalt használsz!

17/03/09 csütörtök
ujnemzedek.hu
Mint oly sokan mások. De végül is mi ez? Hogy működik? És mi az, ami elérhető ezek közül itthon?

Hogy miért vásárol valaki a neten? Hát mert könnyű, ki se kell mozdulni otthonról, illetve ügyesen ki lehet kerülni a drágább termékeket - márhogy azokat a cuccokat, amiket durván felüláraztak az eladók. Erre találták ki a különböző termékösszehasonlító oldalakat ugyebár:

miért vennéd meg A webshop termékét ha B még a C-nél is olcsóbban adja?

A működésük általában marketingalapú, vagyis voltaképp hirdetésfelületekről beszélünk: a cég fizet, hogy a termékével bekerülhessen az oldalra, ahol aztán a kedves kuncsaft kedvére (pénztárcája szerint) válogathat. Éppen ezért (egyes szakértők szerint) figyelni kell - lehet, hogy nem is a legolcsóbbat veszed, amikor a legolcsóbbat veszed. 

Ha valaki nem hiszi, annak legyen elég bizonyíték az Európai Bizottság e-kereskedelemmel foglalkozó intézkedéscsomagjának egyik eleme egy ajánlás, amely a termékek és szolgáltatások összehasonlítását lehetővé tevő weboldalak (összehasonlító eszközök) jogszerű és etikus működésének pontosított feltételeit foglalja össze.

Ahogy az sg.hu írja: többek között vizsgálni fogják, hogy a termékek és szolgáltatások összehasonlításával foglalkozó portálok tisztességesen, a fogyasztók megfelelő tájékoztatásával végzik-e tevékenységüket. Bővebb infót Itt Találsz. 

Melyek érhetőek el itthon?

Itt a kb. lista:

Árgép.hu
Árukereső.hu
Depó.hu
Kirakat.hu
Olcsó.hu
Olcsobbat.hu
Shophunter.hu
Shopmania.hu
Árcédula.hu
Árközpont.hu
Shopalike.hu

Amire tényleg figyelj: NEM FELTÉTLENÜL az a legolcsóbb, amit kiköpnek, tény azonban, hogy a cuccok igen jó áron futnak. Egy a jelszó: alapos utánajárás!!!!