A hanyag tulajdonosok miatt DNS-t vesznek a kutya micsodájából

16/11/08 kedd
ujnemzedek.hu
Neked lehet, a gazdinak tuti nem lesz szerencséje, ha beleléptél. Mislata odavág az ebpiszoknak.

Biztos történhet az emberrel sokkal kellemetlenebb dolog is annál, minthogy kutyapiszokba lép - a fejére eshet egy vízköpő, vagy elrabolhatják a kalauzrémek, egy azonban biztos: a felsoroltak közül egyik sem olyan büdös, mint amikor valakinek SZERENCSÉJE van. Érthetetlen, hogy egyesek juszt sem szedik össze az eb végtermékét - ebből lett elege egy spanyol kisvárosnak, de nagyon.

A nagyon ez esetben DNS-vizsgálatot és akár 200 eurós büntetést jelent a "feledékenyeknek". Annyi a lényeg, hogy Mislata városának vezetői elrendelték egy hatalmas "DNS-karám" létrehozását, amelyben a helyi kutyák rávezető információit tárolják majd. Ok, rendőrök ez esetben arra nemigen lennénk - ők gyűjtik ugyanis össze a szanaszét hagyott piszkot a kutyusok után, amit bevizsgálva simán eljuthatnak majd a tettesig.

Persze mondhatnánk, hogy oké, akkor majd jól nem regisztrálom az állatom, mit tudnak csinálni. Hát 300 euróval megvághatják a családi kasszát, azt tudják - év végéig az ebek ingyenesen adhatnak nyomravezető vérmintát az állatorvosoknál, onnantól azonban nincs pardon.

A BBC beszámolója szerint komoly eredmények várhatók - csak azért is, mert az Egyesült Államok egyes területein már sikerrel alkalmazták a kicsit fura, de teljesen jogos módszert.