5 hasznos applikáció szülőknek

19/06/05 szerda
ujnemzedek.hu
A szülők sokszor ellenségként tekintenek a mobiltelefonokra, hiszen komoly függőséget okozhat a kicsiknél, ugyanakkor vitathatatlan, hogy vannak előnyei is. Összegyűjtöttünk néhány olyan applikációt, melyek segítségével a szülők kicsit könnyebben vehetik a mindennapos megpróbáltatásokat a gyerekek kütyüigénye kapcsán, legyen akár újszülött, akár nagyobb gyermek a családban.

1. Szundító

A kisbabák altatása jelenti az egyik legnagyobb kihívást szülőként. Ehhez nyújt segítséget a Szundító nevű alkalmazás. Találhatóak rajta a fehér zajon kívül megnyugtató természetes hangok (pl. az óceán hullámzása), bölcsődalok és más, altatást könnyítő dallamok is. Ráadásul akár a saját hangunkat is rögzíthetünk rajta, amihez időzítő funkciót is kapcsolhatunk. Sőt, számos hasznos információt is tartalmaz az applikáció a csecsemőkori problémákkal kapcsolatban is.

2. Photomath

Előfordult már, hogy nem ment a matek? Ha komoly a gyerek leckéje, a Photomath segíthet. Csak készíteni kell egy fotót a feladatról, és máris megkapjuk nemcsak az eredményt, de lépésről lépésre a levezetést is. Így akár szó szerint együtt tanulhatunk.ű


Forrás: Pxhere

3. Artkive

Ha lelkiismeret-furdalást okoz kidobni a gyermek tonnaszám termelt rajzait, csak fotózzuk le, majd mentsük el időrendi sorrendben ennek a hasznos kis applikációnak a segítségével. Később ki is lehet nyomtatni őket, s ha arra van igény, lehet készíteni belőlük könyvborítót vagy más csodaszép ajándékot is (pl.: a nagyszülőknek).

4. Cozi

Szülőnek lenni egyenlő a végtelenített teendőlistával, ezért óriási megkönnyebbülést jelenthet, ha az összes feladatot egy helyen tudhatjuk, sőt, tod o listánk akár meg is osztható a család többi tagjával. A Cozi névre hallgató alkalmazásra a bevásárlólistától kezdve, a napi teendőkön át, a munkahelyi feladatok teljesítéséig számíthatunk. Ezekhez emlékeztetőt is be lehet állítani, így feladatonként kipipálgathatjuk az elvégezett teendőket. Az alkalmazás tartalmát ráadásul bármilyen általunk felvett személy szerkesztheti mobiltelefonról, tabletről vagy email címről is. Így a feladatmegosztás is egyszerűsödhet.

5. Family locator

Amikor például először megy haza a gyerek egyedül az iskolából, az bizony meglehetősen aggasztó tud lenni. Nem beszélve a tinédzserkori késő éjszakába nyúló bulizásokról, amikor szintén jó lenne tudni, vajon merre jár a gyerek. A Family locator alkalmazás éppen ezért született. Ez az applikáció azt is meg tudja mondani, hogy a gyerek mikor hagyta el a legutolsó tartózkodási helyét (pl. az iskolát, vagy szórakozóhelyet). Beállítható az is, hogy jelezzen, mikor a gyermek útnak indul, vagy véletlenül egy bejelölt „veszélyzónába” téved. Ráadásul az összes családtag felvehető az app-ba, ahol akár üzenni is tudunk egymásnak.

Forrás: csalad.hu