4 oldal, ahonnan pazar képeket tölthetsz le ingyen

18/11/12 hétfő
ujnemzedek.hu
Szinte hihetetlen, hogy ilyen minőségű képeket csak úgy hozzáférhetővé tesznek.

Az internet egyre vizuálisabb. Ezt a trendet láthatod, mikor minden fiatalnál az Instát és a Youtube-ot látod megnyitva, a Facebookkal pedig leginkább már csak a nagyszüleid monitorján találkozol.

Ezekkel a trendekkel együtt a képhasználat is egyre gyakoribbá válik. Viszont a képekhez szerzői jogok tartoznak, amelyek megsértése súlyos következményeket tud maga után vonni.

Most mutatunk neked 4 olyan ingyenes képkereső oldalt, ahol szabadon felhasználható képeket találsz.

1. Unsplash

Az internet egyik legnépszerűbb free stockfotógyűjteménye. Szinte megdöbbentő, milyen jó minőségű képeket találsz itt, és a kínálat is rendkívül nagy. Leginkább zene, étel, szerelem, egészség, természet, világűr, technológia, utazás és otthon témában erős az oldal, ezekre gyakran 10.000 találatnál is többet dob ki.

Ami nagyon király az oldalon, hogy ügyesen kezeli a címkéket. Láthatod a lenti fotón, hogy minden képtalálathoz feldob hármat, tehát ha valamelyik gyönyörűség megtetszik, azonnal tovább tudsz menni a címkéihez, hogy még több hasonló fotót találj.

Érdekesség, hogy minden egyes nap megválasztják az adott nap legjobb felkerülő fotóját. Ezt rögtön a nyitó oldalon találod.

Mi nagyon szeretjük váltogatni a háttérképeinket, de marha sok időt el tud venni. Erre nagyon hasznos a “nap fotója” funkció, mert ha rákattintasz, itt is rengeteg hasonló találatot fogsz kapni. Így a háttérkép-cserélgetés körülbelül fél percet vesz igénybe, és egyből megvan a napi inspirációadagod is.

Az egyszerűség kedvéért bejelöltük neked pirossal, hol találod a funkciót (rögtön a nyitóóoldalon).

2. Pixabay

Az Unsplashen kívül muszáj, hogy a digitális fegyvertárad része legyen a Pixabay. És hogy miért?

Másfélmillió szebbnél szebb indokot tudunk mondani.

És nem csak mennyiségileg erős az oldal, igényesek, menők, trendik a képek. Ráadásul nem kell értük fizetni. Win-Win. Olyannyira, hogy a nagy internetes portálok is előszeretettel használják a Pixabay képeit.

3. Foodiesfeed

Ha te szeretnél lenni az új gasztropápa az Instán, ez a mennyország a lustább napokra. Telis-tele elképesztő ételkreálmányokkal, szuper jó minőségben.

Ma már a fotó minősége nem mérvadó, mivel minden telefon kamerája olyan szinten van, hogy gyakorlatilag lehetetlen megkülönböztetni a csúcsminőségű készüléket az olcsóbb fajtáktól. Sokkal inkább számít a jó beállítás és a fényviszonyokkal való ügyes játék. Ehhez pedig elég nagy segítséget ad a Foodiesfeed.

4. Google képkereső

A Google képkeresőt a legtöbben ismerik. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy le lehet szűrni ingyenesen felhasználható képekre.

Nincs más dolgod, mint beírni a keresőbe egy kulcsszót, rámenni a “Képek” menüpontra, majd az “Eszközök” menüpontnál látsz egy olyat, hogy “Felhasználási jogok”. Itt be tudod állítani, milyen találatokat adjon ki, és voila, annyi szabadon felhasználható képet találsz, amennyit csak szeretnél. A macskás példánál maradva, ha megtetszik egy fajta, akkor a Google ugyanolyan fajtájú cicákat fog ajánlani a kép mellett.

Tipp: Érdemes rákattintani azokra a képekre, amik tetszenek, mert ilyenkor a Google ehhez hasonlókat fog feldobni a kép mellett.