100 embert már megmentett a Facebook mesterséges intelligenciája

17/11/29 szerda
ujnemzedek.hu
Nyilván kérdéseket vet fel a módszer, de egyelőre úgy tűnik van hatása.

A módszere egyszerű: az algoritmus végigpásztázza a hírfolyamot, a fotókat, mindent, és olyan nyomokat keres, amelyek arra utalnak, a fiók tulajdnosa esetleg öngyilkosságra készül.

Álljunk meg egy másodpercre, és gondoljuk ezt azért át

A mesterséges inteliigencia nem lacafacázik, lassan az életünk minden másodpercében velünk lesz - ez azonban amennyire örömteli dolog, legalábbis picit ijesztő. Ha ugyanis az AI veszélyt észlel, esetünkben azonnal "ránk szól", illetve értesíti a  haverjainkat, hogy valami nem stimmel. Hogy PONTOSAN minek alapján dönt a Fácse a hogylétünk felől, az itt a mifene - mindenesetre  az Egyesült Államokban tesztelték, és Guy Rosen, a cég termékmenedzsmentért felelős igazgatóhelyettese elmondta: eddig kb. 100 esetben volt sikeres riasztása a rendszernek.

Képtalálat a következőre: „soul gif”

Most a védőernyőt kiterjesztik az egész világra - kivéve az EU-t, azaz minket is: felénk a személyiségi jogok miatt erre nem kerülhet sor. 

Sok olyan elérhetőséget tettünk már mi is közzé, ahol segítséget kérhetsz, ha bajban érzed magad. Itt van egy nagyobb gyűjtemény, de ott van például a Kék Vonal lelkisegély anonim telefonos szolgáltatása is - a velük készült beszélgetésünket itt érheted el.