Videojátékban tartják meg a teniszbajnokságot

20/04/10 péntek
A járvány miatt elmaradt volna a madridi teniszverseny, ezért a szervezők inkább esportot csináltak belőle. A tornát április 27. és 30. között tartják meg, a férfi és női győztesek egyaránt 150 ezer eurót vihetnek haza.

Valószínűleg sokaknak eszébe jutott már az egyre realisztikusabb sportjátékokat látva, hogy lassan már tökéletesen szimulálni lehet bármilyen sporteseményt. És habár attól még messze vagyunk, hogy a Fifában rendezzék meg a foci vb-t, – és ha valóság talaján maradunk, valószínűleg soha nem is fogják – most viszont mégis olyat léptek meg a Madrid Open szervezői, ami ebbe az irányba mutat.

A tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozás miatt ugyanis nem rendezhették meg, az eredetileg május 1. és 10. közé tervezett tornát, amit így videojáték formájában tartanak meg Madrid Open Virtual Pro néven. A tegnap esti húzás eredményeképp elsőként a brit Andy Murray és a francia Lucas Pouille néz majd szembe egymással.

A nyertesek fejenként 150 ezer eurót vihetnek haza, ami átváltva közel 53 millió forintot jelent. Ennek tetszőleges részét a nyertesek járvány következtében megszorult sporttársaik megsegítésére fordíthatják. Emellett maguk a verseny szervezői is felajánlottak 50 ezer eurót a koronavírus társadalmi hatásainak csökkentése érdekében.