Véget ért a International Youth Football Festival

19/07/17 szerda
ujnemzedek.hu
Július 4-10 között 15. alkalommal került megrendezésre az International Youth Football Festival – nemzetközi utánpótlás labdarúgó torna – Kaposváron. A rendezvényre évről évre egyre több csapat nevez a világ minden tájáról.

Az idei évben 30 országból közel 5000 sportoló vett részt különböző sportágakban. Anno amikor a fesztivál indult, még csak „focifesztiválként” funkcionált, ám az évek múltán különböző sportágakkal is kibővült, azonban a szervezők a nevet megtartották a hagyományok miatt. Az egy hétig tartó fesztiválon labdarúgásban, kézilabdában, kosárlabdában és röplabdában mérték össze tudásukat a fiatalok. A rendezvény ideje alatt a különböző országok fiataljai megismerhették egymás szokásait, kultúráját és szoros barátságok is születtek.

A hatalmas foci őrületből az Új Nemzedék Közösségi Tér is kivette részét, rengeteg fiatal tért be kipihenni a fáradalmakat és feltöltődni a következő mérkőzés kezdetére. Csocsóversenyekkel, FIFA meccsekkel és foci kvízzel is vártuk a fiatalokat.

A hét folyamán több csocsó verseny is zajlott a közösségi térben, így nem csak a pályán bizonyíthattak a fiatalok, hanem a csocsóasztalok mögött is. Mozgalmas hét volt, de a szervezők szerint minden perce megérte és remélik, hogy a fiatalok rengeteg élménnyel tértek haza és jövőre ismét találkozhatnak velük.