Valódi versenyautót vezethet az e-sport bajnokság nyertese

20/04/28 kedd
ujnemzedek.hu
Michelisz Norbert szakmai vezetésével indul csütörtökön a Hungaroring E-sport Bajnokság. Az öt fordulóból álló verseny győztese egy teljes idényre szóló versenyzési lehetőséget kap a M1RA-csapatban.

Vasárnap este ért véget a Hungaroring E-sport Bajnokság első selejtezője, a hivatalos nevezési listát azonban csak a holnapi nap folyamán teszik majd közzé. A kvalifikáción 3477-en vettek rész, ebből a 24 legjobb kerül be a csütörtöki első fordulóba, melynek során az indulók a virtuális Hungaroringen mérhetik össze a tudásukat. A szezon platformját a RaceRoom versenyszimulátor biztosítja.

A Bajnokság során lesz még verseny a Monza (május 14.), Nürburgring (május 28.) és Szepang (június 11.) pályákon is, hogy végül a Hungaroringre visszatérve érjen véget a június 25-én rendezendő ötödik fordulóval.

Az első helyezett versenyzési lehetőséget kap Michelisz Norbert csapatánál a 2021-es idényre. A későbbi világbajnok egyébként maga is a szimulátoros eredményeinek köszönhette, hogy 2005-ben lehetősége lett igazi autóval versenyezni.

Az első fordulót, melyet Szujó Zoltán és Michelisz Norbert fog kommentálni, élőben követhetitek a Hungaroring facebook-oldalán, valamint a M1RA youtube-csatornáján is. A közvetítés 19:55-kor indul majd, maga verseny pedig 20:15-től lesz.

Ha pedig nektek is megjött a kedvetek kipróbálni magatokat, május 1-től indul a második forduló előselejtezője. Vagy akár barátok közt is rendezhettek hasonló bajnokságot, mivel a szimulátor ingyenesen elérhető a Steamen.