Valódi Mauglik, igazi Tarzanok - itt vannak a gyerekek, akiket állatok neveltek fel

16/11/21 hétfő
ujnemzedek.hu
Mi történik, ha egy kisgyerek kinn ragad a természetben? Máris soroljuk: itt vannak a legvadabb sztorik a vad gyerekekről.

Eltűnt és megkerült kicsik, akiket a vadon nevelt - ők a vad gyerekek (angolul feral child), akik valamilyen okból emberi gondoskodás nélkül élték le azokat az éveiket, amelyek bárki más számára a szocializációt és emberi viselkedésformák elsajátítását jelentik. Romulus és Remus sztorija megvan? Na, hát kb. ők az emberi történelem első lejegyzett vad gyermekei - de ha ismerős Tarzan vagy Maugli sztorija, akkor nagyjából képben vagy. Összeszedtük a történelem talán legérdekesebb és kissé vérfagyasztó történetiet a srácokról, akiket a zabolázatlan természet formált!

Rochom P'ngieng és a dzsungel

Egy kambodzsai lány a nyolcvanas évek végén, 9 évesen tűnt el, mikor a család bölényét vitte legeltetni. 18 év telt el, mikor újra hallottak róla: 2007-ben egy farmer bukkant rá, ahogy meztelenül épp termést lopott a földjéről. Rochom-ot a hátán található sebhelyről azonosították - állítólag a hozzátatozói közül senkit sem ismert fel, és sem beilleszkedni, sem kommunikálni nem volt képes. Csak egy ideig bírt otthon maradni, hamarosan visszaszökött a vadonba - azóta a helyiek csak néhányszor látták felbukkanni.

Az ukrán kislány, akit kutyák neveltek

Arra, hogy hogyan kerül egy kisgyerek ilyen helyzetbe, jó példa lehet Oxana Malaya esete. Az ukrán kislányt 3 éves korától egy kutyaólban tartották a kegyetlen szülei - amikor 1991-ben rábukkantak a hatóságok, nem tudott beszélni, csupán ugatott, és négykézláb közlekedett, mint a vele együtt tartott kutyák. Jelenleg egy elmegyógyintézetben él. A majomfiú John Ssebunya négy évesen menekült brutális apja elől az erdőbe, ahol egy cerkófmajomcsapat vette "szárnyai alá". Egészen a 90-es évek elejéig élt velük, ám egyszer egy földműves meglátta a majomként közlekedő fiút, és ekkor sikerült is elcsípni. A kisfiúnak ez nem volt ínyére: rúgott-harapott amikor csak tehette, sőt, a "nevelőszülei" is megpróbálták megtámadni az "elrablóit". John mára azonban megtanult emberként élni, sőt, beszélni is megtanult.

Ramu

Indiának is megvan a maga állati sztorija: az akkor kb. hétéves Ramu 1954-ben került elő a vadonból. A dolog legérdekesebb része a szülők elmondása szerint, hogy a kisfiút csecsemőkorában egy farkas ragadta el - Ramu ennek megfelelően lefetyelte a tejet és csontokat rágcsált, farkasként, négykézláb közlekedett, és ha nem tetszett neki valami, akkor veszett morgásba kezdett.