Unatkoztok otthon? Vadásszatok régi képekre!

20/03/17 kedd

Hétfő óta az ország nagy része kényszerpihenőn van. Zárva vannak az iskolák, mozik, szórakozó helyek; és nagylétszámú rendezvények sincsenek. És bár ezekre a drasztikus intézkedésekre sajnos most szükség is van, a bezártság koránt sem kellemes.

A nyakunkba szakadt időt sokan sokféle módon próbálják meg elütni, és valóban, a mostani helyzet ideális arra, hogy nekiálljunk egy hosszabb könyvnek vagy egy új játéknak. De ugyanilyen izgalmas lehet kalandozni saját történelmünkben, nagyszüleink életében. Erre biztat mindenkit a Fortepan online fotóarchívum is, mely tíz éves fennállása során a 20. század hétköznapjainak számtalani érdekes pillanatát tette mindenki által hozzáférhetővé.


1900. Esztergom a Mária Valéria hídról Forrás: Fortepan

A facebookon közzétett felhívásukban most mindenkit arra buzdítanak, hogy üssük fel nagyszüleink rég porosodó fotóalbumait, hiszen nem tudhatjuk milyen rég elfeledett kincsek rejtőznek benne. És ki tudja, a kutakodás közben mi egyéb érdekességet találtok még. Ha pedig a kezetekbe akad egy-egy olyan fotó, amivel szívesen hozzájárulnátok az ország legnagyobb online fotóarchívumához, akkor azt lefotózva, vagy szkennelve küldjétek el a fortepan@gmail.com címre.

Jó kutakodást kívánunk!