Újabb védekezési mód a randidrogok ellen: színváltós körömlakk

17/11/22 szerda
ujnemzedek.hu
Éjszakai ragadozók reszkessetek!

Korábban írtunk a trükkös szívószálról, ami kimutatja a legtöbb ismert randidrogot, ha a fertőzött italba ér, és most itt a még diszkrétebb körömlakk. A szórakozóhelyeken italba pottyantott bódítószerek segítségével elkövetett erőszakos támadások még mindig elég félelmetessé teszik a szülők számára gyerekeik éjszakai életét. A fiataloknál persze sokszor a „velem úgysem történik meg”-elv az uralkodó, de ha rendelkezésre áll egy tök egyszerű módszer a biztonságosabb szórakozáshoz, talán használni is fogják. A szívószálat négy fiatal lány találta ki és valósítota meg, a körömlakk pedig négy fiatal fiú alkotása. 

Ez a színváltós körömlakk szintén indikátorként viselkedik, és az italba mártva elszíneződik, ha randidrogot észlel. Az ujjmártást egy zsúfolt tánctéren simán meg lehet csinálni, de egy csöndesebb, nyugodtabb asztalnál ücsörgés közben már kicsit bonyolultabb a piába nyúlkálni.

És ha rájöttél, hogy ragadozóval van dolgod? A legjobb, amit tehetsz, ha diszkréten értesíted a hely személyzetét, hogy próbáltak megtámadni, és kéred őket, hogy lépjenek valamit. A legjobb, ha rendőrt hívnak, és lekapcsolják, hiszen ha csak kidobják a helyről, később újra támadhat.