Tényleg ilyen jó hatással van ránk a csoki?

18/04/27 péntek
ujnemzedek.hu
Kutatások is bizonyították, hogy a magas kakaótartalmú csoki jó hatással van a szervezetünkre.

Az eredmények azt mutatták, hogy pozitívan hat a memóriára és az immunrendszerre, de javítja a közérzetre, csökkenti a stresszt és a különböző gyulladásokat. Erről a héten lezajló San Diegóban tartott, Experimental Biology 2018 elnevezésű kongresszuson beszéltek a szakértők. 

dark chocolate bar food sweets
Forrás: Stocksnap

“Éveken át kutattuk az étcsokoládé hatását az idegrendszerre, de mindig a cukortartalom szempontjából: minél édesebb a csoki, annál boldogabbá tesz.  Minél több kakaó van a csokoládéban, annál jobban támogatja a kognitív működést, a memóriát, a hangulatot és a védekezőrendszert” – foglalta össze Lee S. Berk, a Loma Linda-i Egyetem specialistája, mindkét kutatás vezetője.

Kifejtették azt is, hogy van a kakaóban egy különleges anyag, aminek flavonoid a neve és ráadásul ez a gyógyhatású vegyület rendkívül hatásos antioxidáns és gyulladásgátló.

A kutatások vezetője szerint még számos vizsgálat szükséges, hogy még pontosabb eredményeket tudjanak publikálni, hogy egész pontosan milyen hatással van az a csokoládé az immunrendszerre és az agyműködésre.