Teljesen padlóra kerülsz szakítás után? Nem kell feltétlenül így lennie

18/05/17 csütörtök
ujnemzedek.hu
A témában a neten összegyűlt kollektív bölcsességből válogattunk, és praktikus tippekre akadtunk, amelyek neked is segíthetnek túlélni a szakítást, ami az egyik legnagyobb lelki próbatétel lehet egy ember életében.

Ahogy a szerelem az egekbe tudja repíteni az embert, a szakítás során pokoli szenvedéseken mehet át. Persze ez is egyénfüggő, de a legtöbb embert azért nagyon megviseli, ha egy tartós kapcsolat véget ér - főleg, ha nagyon kötődött a másikhoz. Ilyenkor jönnek az álmatlan, rosszabb esetben átsírt éjszakák, és/vagy a mértéktelen csokievés az öngyógyítás jegyében. De van, amikor hosszú hetek, vagy akár hónapok múlva sem csillapul a fájdalom. Ilyenkor mit lehet tenni?

Nos, nem kell feltétlenül így lennie. A szakításon, bármennyire is szerettük őt, túl lehet jutni - legalábbis a net közvéleménye szerint. Ráadásul ez egy örökzöld téma, amely mindig aktuális. A HuffPost munkatársa a Redditen gyűjtötte be a felhasználók tanácsait, és 9 pontban foglalta őket össze - lássuk!

1. Szeresd magad - szükséged van rá

"Kényeztesd magad, légy türelmes magadhoz, és törődj magaddal - így tudod átvészelni ezt a nehéz időszakot. És így tudsz készen állni, ha itt az új szerelem lehetősége."

2. Minden jóban van valami rossz: a szakításból profitálhatsz is

"Szinte az összes szakításom után nagyon megkönnyebbültem, és amikor visszatekintettem azokra a kapcsolatokra, egyértelmű volt, hogy jól döntöttem. Teljesen kilátástalan kapcsolatok voltak, teli szenvedéssel, valójában mindkettőnknek megváltás volt, hogy vége lett. Persze időbe telik, mire túl leszel rajta, de ez a megoldás a legkisebb rossz."

3. Keress új hobbikat, vesd bele magad valamibe, ami igazán érdekel

"Volt, hogy szakítás után totál padlót fogtam, és nem tudtam másra gondolni, csak rá, meg saját magamra - akit persze rettentően sajnáltam. Ilyenkor például az segített, ha naplót kezdtem írni, és 20 percig szinte gondolkodás nélkül csak írtam és írtam. Vagy csináltam valami olyasmit, aminek semmi értelme, haszna nem volt - például belekezdtem egy videojátékba, amihez semmi agy nem kell, vagy egy izgalmas könyvbe. Ez mindig bejött, mert kirántott az önsajnálatból, a gödörből, amibe addig voltam, sokkal jobb volt, mint órákon át üveges szemekkel bámulni a plafont, és sajnálni magamat."

4. Gondolkodj pozitívan

"Nagy közhely, de én ezt csináltam. Emlékeztettem magam a pozitív dolgokra, amik körülvesznek, és próbáltam leakadni a negatívakról - amennyire csak tudtam. Először szélmalomharcnak tűnik, de egy idő után beérik a gyümölcse."

5. Tekints a szakításra úgy, mint egy lehetőségre, ami által jobb emberré válhatsz

"Amikor véget ér egy kapcsolat, a homokba dughatod a fejed, és a szakítás után közvetlenül ez természetes. De később érdemes számot vetni azzal, hogy mit csináltál jól, és mit csinálhattál volna jobban. Ez egy lehetőség arra, hogy a következő kapcsolatodban ne kövesd el újra ugyanezeket a hibákat."

6. Állj készen az új szerelemre, és fogadd el - főleg, ha a megfelelő ember is felbukkan hozzá

"Miután az előző barátommal szakítottam, akkor ismertem meg a mostanit. Addig minden áldott nap eszembe jutott az exem, például ha egy szomorú dalt hallottam a rádióban. Mióta a mostani barátommal együtt vagyunk, szinte soha nem jut eszembe. Keresd meg a számodra ideális partnert, ez lesz az, ami véglegessé teszi, hogy túljuss az előző kapcsolatodon."

7. Ha semmi sem jön be, akkor marad a sokkterápia, a totális "extelenítés"

"Mindentől megszabadultam, ami rá emlékeztetett: a levelektől, fotóktól, ajándékoktól, mindentől. Két hónapig tartott - de végül segített."

Forrás: Reddit/HuffPost