Sztárok, akik leszoktak a dohányzásról – I. rész

20/01/29 szerda
ujnemzedek.hu
A dohányzás nem válogat. Rabul ejthet bárkit, legyen híresség vagy átlagember. Nem is részleteznénk, mennyi káros hatása van, nyilván hallott már ezekről mindenki eleget. Cserébe inkább megmutatjuk, hogy igenis van kiút: vannak, akik példát mutatnak a leszokáshoz. Összeszedtünk néhány sztárt, akik letették a cigit.

Jennifer Aniston

A Jóbarátok egykori sztárja láncdohányos volt. 2007-ben döntött út, hogy rendbe teszi életét. A szerződéseiben olyan kikötés is volt, miszerint bármikor tarthat forgatások alatt cigiszünetet. A sikeres leszokást a jógának és a rendszeres edzésnek tulajdonítja.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jennifer Aniston (@jenniferaniston) által megosztott bejegyzés,

Ashton Kutcher

Ha van ember, aki ipari mennyiségben nyomta a dohányzást, az a Két pasi meg egy kicsi korábbi színésze. Naponta 40 szálat szívott el, te jó ég! És még innen is volt visszaút. Allen Carr: Leszokni a dohányzásról? Így könnyű! című könyvével sikerült neki a csoda. Az utolsó szálat akkor durrantotta el, amikor befejezte az olvasást.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ashton Kutcher (@aplusk) által megosztott bejegyzés,

Barack Obama

Az Amerikai Egyesült Államok volt elnökének életében három nagyon fontos szavazás is volt. 2008-ban és 2012-ben magára, 2007-ben a leszokásra voksolt. Tinédzserként szokott rá a cigarettára – ebből lett egy nagyon hosszú ideig tartó csata.

Gyógyszeres rágógumival próbálta csökkenteni a stresszt, ami az elnökséggel járt, de nem igazán volt sikeres a hadművelet. Időről időre lebukott, hogy hódol káros szenvedélyének. A végleges leszokás 2010-ben valósult meg. Az indok zseniális: az ex-politikus fél a feleségétől.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Barack Obama (@barackobama) által megosztott bejegyzés,

A példák adottak mind személyeket, mind módszereket illetően. Már csak rajtad a sor, hogy nemet mondj a cigire és vele együtt minden káros, negatív hozadékára. Ne akard, hogy szóljunk Michelle Obamának!