Szex? Itt vannak a válaszok egy appban!

17/02/03 péntek
ujnemzedek.hu
A Yelon a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány projektje, amely hasznos és fontos információkkal látja el a kíváncsi fiatalokat a testkép, kapcsolatok és szexualitás témakörében.

Mi is ez lényegében?

A weboldal és az app azért készült, mert a legtöbb időt ezek használatával töltik el a fiatalok. Ez a csatorna a legmegfelelőbb arra, hogy információkat szerezzenek olyan dolgokról, amikben nem biztosak vagy épp nem ismernek. Az anonim chaten bárki felteheti kérdéseit és kérhet segítséget, hiszen a Yelon csapatában szakemberek dolgoznak, így tőlük hasznos, hiteles és személyre szabott válaszokat fog kapni.

„A szolgáltatással a gyerekek az ország bármely pontján életkoruknak megfelelő, hiteles információhoz juthatnak az őket legjobban érdeklő témákról, a testi változástól a párkapcsolati kérdéseken át a pornóig. Az oldal eddig tesztüzemmódban működött, de 2017 februárjától hetente frissülő új tartalmakkal és meghatározott napokon anonim chatszolgáltatással várjuk a tizenéveseket, akiknek kérdéseire az Alapítvány képzett felnőtt önkéntesei válaszolnak.” – mondta dr. Gyurkó Szilvia, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány vezetője.

„A fiataloknak már természetes, hogy szinte bárhol elérhetik az internetet, és az okoseszközök is a mindennapjaik részévé váltak. Több kezdeményezésünkkel is támogatjuk a jövő generáció digitális képességinek fejlődését, illetve segítjük őket a tudatos internetezésben, a hiteles információszerzésben. Ezért is volt egyértelmű, hogy a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány Yelon projektje mögé állunk, amiben az alapítvány szakembereinek kiemelkedő szakmai háttere a mobiltechnológiával társul – és a fiatalok profitálhatnak belőle.” – emelte ki Banovic Aleksandra, a Telenor lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Yelon Apple App Store-ban és a Google Play-ben is letölthető.