Rendhagyó zöld koncert Barcelonaban

20/06/24 szerda
Különleges módon ünnepelte meg a vírus miatti kényszerpihenő végét a barcelonai Gran Teatre del Liceu operaház. A nyitókoncerten többezer növény lepte el a nézőteret.

A járvány alatt sok helyen írtak arról, hogyan „veszi vissza” a természet az üres városokat. És bár ezek a visszahódítások általában állatok által történtek, a barcelonai operában növényekkel borították be a nézőteret. Egészen pontosan 2292 darab cserepes növény hallhatta az első koncertet élőben, illetve még ki tudja hányan online, ugyanis az előadást élőben közvetítették is.

A fura projekt megalkotója Eugenio Ampudio képzőművész volt, és abból a gondolatbol indult, hogy mi lenne ha az emberek gyomnövényekhez hasonlóan foglalnák el az operaházat. Ebből fejődött ki ez a performansz, ahol sikeresen telt meg élettel a terem, habár az embereket csak a zenészek képviselték. A zenét a UceLi Quartet szolgáltatta, akik többek közt Puccuni Krizantémok című vonósnégyesével szórakoztatták a nagyérdemű (és levelű) közönséget.

Ha próbálsz környezettudatosan élni, akkor nézz rá az Öko Napló alkalmazásunkra, melyben számos tippet találtok arról, hogy mit tehettek a természet védelmében. Emellett pedig különböző környezetvédelmi témákban is összemérheted a tudásod a többi felhasználóval.