Pszichológiai trükkök, amelyek megkönnyítik az életed

17/11/30 csütörtök
ujnemzedek.hu
A kommunikáció és az emberekkel való kapcsolataink olykor nehézségekbe ütközhetnek, ilyenkor jó, ha tudunk néhány trükköt, amivel megkönnyíthetjük a dolgunk.

Forrás: Stocksnap

Nem összetéveszteni a rosszindulatú manipulációval!

Szóval ezek a trükkök nem azt szolgálják, hogy valaki rosszindulatúan manipuláljon másokat, hogy megkapja, amit akar, hanem csak egyszerűen javít az általános kommunikációnkon.

1. Nézz a másik szemébe, ha úgy érzed kamuzik

Néha nem hisszük el a kérdésünkre kapott választ és csak értetlenül pislogunk ki a fejünkből. Ahelyett, hogy megismételnénk a kérdést, nézz mélyen a válaszadó szemébe. Ezáltal az ember nyomás alatt érezheti magát, és ez arra kényszeríti őt, hogy kimondja az igazságot. 

2. Maradj nyugodt, ha valaki felemeli a hangját

Kemény meló, de nyugodtnak kell maradnod.  A legtöbb hangoskodó csak provokálni akar, te pedig azzal fogsz nyerni, ha tudomást sem veszel róla sőt, teljesen nyugodt maradsz. A harag érzése általában gyorsan elillan, aztán a bűntudat jön, így általában a hangoskodó személy kér majd bocsánatot.

3. Jegyezd meg az emberek nevét

Nevezd az embereket a nevükön, ha hozzájuk beszélsz. Egy nagyobb közösségben, ahol nincsen mindenkivel napi kapcsolatod, ott kifejezetten bejön, ha a nevén szólítod a másikat. Egyszerűen különlegesnek érzik magukat tőle és nyitottabbak lesznek tőle.

4. Írd le, ami bánt

Hidd el sokkal könnyebben fogsz utána a munkádra összpontosítani.

5. A helyes testtartás növeli az önbizalmat

Ez a trükk nem csak munkában de a párkeresésben is segíthet. Húzd ki magad, ha sétálsz de, amikor csak a géped előtt ülsz is!

6. Éreztesd az emberekkel, hogy szükség van rájuk

Ha segítség kell és meg akarsz kérni valakit, kezd úgy a mondatot: "Szükségem van a segítségedre..." Ettől máris fontosnak érzi magát a másik..

7. Egy kézmelegítő mindig jól jön

Tudtad, hogy a hideg kezek összekapcsolódása bizalmatlanságot ébreszt? Szóval minden helyzetben, amikor tudod, hogy kézfogás jön, melegítsd meg picit a kezed.

Forrás: lifehack