Programajánló: Millenium Háza

20/02/18 kedd
ujnemzedek.hu
Tavaly októberben adták át a Liget Budapest Projekt keretében elkészült Millennium Háza. Ha még nem látogattál el az egykori Olof Palme Házba, akkor itt az ideje, hogy megtedd!

Az épület megújulása minden részletében észrevehető. A homlokzaton több tucat restaurátor dolgozott, munkájuk nyomán megújultak az épület Zsolnay díszítései. A belsőépítészeti kialakítás során láthatóan ugyancsak a minőségre törekedtek. Elbontották az utólagos toldásokat, így visszaállítva az eredeti térszerkezetet, ami sokkal jobban áll az épületnek. Elkészült az új tetőszerkezet, mely az épület két szárnya fölött hatalmas üvegfelületeket kapott, így természetes fény világítja be a belső tereket. Az épület főbejárata pedig visszakerült az eredeti, Hermina út felé néző oldalra.

Az idelátogatók sajátos élményeket szerezhetnek ebben a gyönyörűen megújított épületben, több program közül is válogathatnak. Interaktív kiállításon ismerhetik meg a Városliget múltját, majd a fáradalmakat egy hangulatos kávéházban pihenhetik ki. A kertbe is érdemes ellátogatni – még hideg időben is – hiszen a park közepén egy impozáns Zsolnay szökőkút kaparásztatja el a látogatókat.

Az állandó kiállítások és látnivalók mellett több érdekes program is várja az érdeklődőket. A gyermekeket művészeti foglalkozásokkal várják, az idősebbeknek és felnőttek pedig tartalmas építészeti előadásokon és helytörténeti sétákon vehetnek részt. Az egyes eseményekről bővebb információk a Millennium Háza hivatalos honlapján érhetők el. A Millennium Háza ezen felül rendezvények befogadására is szolgál, amelyeket ebben a gyönyörű környezetben bonyolíthatók le.

 

Források: ligetbudapest.hu

                millenniumhaza.hu