Öko Napló applikáció

20/02/05 szerda
ujnemzedek.hu
Környezetvédelmi témájú alkalmazás, mely segít a gondolkodást tudatosabbá tenni. Az app napi pár perces használatával a felhasználó játékosan tehet a környezetért és tippeket is kaphat az ökolábnyoma csökkentéséhez.
banner_970x250px.png

Az alkalmazás tartalma

Napi kérdések

Az alkalmazás naponta öt rövid kérdést tesz fel különböző – környezetvédelemmel kapcsolatos témakörökben. A választ megadva megmutatja, mely cselekedet védi a Földet és melyik árt neki. A válaszokat követően összegzi az aznap elért pontszámot.

nyito_kerdesek.png

Statisztika

A használat során megszerzett pontok száma a Statisztika menüpontban összesítve is elérhető, illetve a Ranglista menüpontban a többi felhasználó eredményével is összevethető.

statisztika.png

Hasznos tippek

A naplózáson túl olyan egyszerű és hasznos tippeket is kaphatunk, melyek nem igényelnek különösebb hozzáértést, így mindenki számára érthetőek és könnyedén végrehajthatók.

Az alkalmazást bárki használhatja, akár gyerek, akár felnőtt (sima használatnál a regisztráció első sorában nem kell kitölteni az OM azonosítót).

tippek.png

Öko Napló Extra

 

Az általános használat mellett az alkalmazásnak van egy extra módja is: lehetőséget biztosít, hogy az általános- és középiskolás diákok egy zárt rendszeren keresztül összemérhessék saját ökológiai lábnyomukat más iskolákéval, így játékos formában tudják ösztönözni egymást a környezettudatosabb életmódra. Ők az OM (oktatási) azonosítójukkal tudnak regisztrálni, amely azonosító szerepel a diákigazolványon.

Az általános- és középiskolás diákok a versenyre folyamatosan jelentkezhetnek, a verseny 2020. április 22-én záródik. A három legtöbb pontot elérő osztály nyereménye egy-egy 3 napos táborozás.

 

A csoportos játék során lehetőség van extra pontok gyűjtésére is az Erzsébet Ifjúsági Alap Közösségi Terei által szervezett programokon való részvételért, programonként  200 extra pont jár!

További részletek a versenyszabályzatban találhatók. 

Technikai adatok

Az Öko Napló elérhető az Apple Store-ban, illetve a Google Play áruházban. Fontos azonban, hogy az Apple esetében iOS 10.0 az android esetében pedig 5.0-ás verziószám fölött támogatott az alkalmazás.

 

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!

https://www.facebook.com/erzsebetifjusagialap/

https://www.instagram.com/futour/?hl=hu