Nem kell ház és nem kell kocsi!

16/11/28 hétfő
ujnemzedek.hu
A kutatások azt mutatják, hogy a milleniumi generáció tagjait egyre kevésbé érdekli a javak birtoklása, sokkal fontosabbak számukra az élmények.

Társadalomtudósok szerint tartunk a pénzügyi válságoktól és félünk nagy összegű hitelt felvenni. Emellett, nem a különböző javak birtoklása már a siker mércéje, hanem maga a siker.

Ezért:

-A sikeres emberek nem vásárolnak lakásokat - ők bérelnek.
-Ha sikeres akarsz lenni akkor fektess be startup-okba, űzz valamilyen extrém sportot, emellett utazz és tanulj! 
-Ehhez persze rugalmas időbeosztás valamint pénzügyi- és földrajzi függetlenség is kell. 

 


forrás: stocksnap

Nem ragaszkodunk a tárgyakhoz!

  • Miért tartsak fent egy autót, ha van taxi, ami olyan mintha saját kocsi lenne sofőrrel és nem is drágább?
  • Miért vegyek lakást, ha nem tudom meddig fogok élni az adott városban, hiszen bármikor és bárhonnan jöhet egy új állásajánlat, amiért költöznöm kell.

-Rengeteg felmérés készült arról, hogy a fiatalok sokkal boldogabbak ha élményeket gyűjtenek és nem használati tárgyakat vásárolnak.

-Ez kihat az emberi kapcsolatokra is, hiszen elengedhetetlen, hogy ismeretségeket teremtsünk magunk körül és vajon miről hallanának szívesebben a korülöttünk élő emberek: hogy vettünk egy új kocsit vagy, hogy egy évig éltünk a vadonban?

-Ráadásul, ha nincs saját lakásunk és autónk azon sem kell aggódni, hogy betörnek hozzánk, ellopják vagy bármi tönkremegy. Az élményeinkkel azonban ezek a dolgok nem történhetnek meg.