Mutatjuk, mit él át a kutyád, ha bent hagyod a forró kocsiban...

18/07/06 péntek
ujnemzedek.hu
Évről-évre egyre több felhívás készül arról, hogy miért ne hagyjuk a kutyánkat nyáron a kocsiban. Ahogy a gyerekeket sem felejtik szüleik a járművekben, úgy állatainkra is hasonló figyelmet kellene fordítani.

Az állatvédők mindig azon vannak, hogy tájékoztassák a gazdikat, hogy mi a helyes a nyári utazások során. Milyen tippek vanna arra, hogy könnyebb legyen az autózás egy ebbel. 

Akadnak olyan lelkes kutyatartók is, akik maguk vállalnak be olyan szituációkat, amely során bemutatják, mi történhet kedvencünkkkel, ha nem vagyunk elég körültekintők. Erre jó példa  Zephanie Woodward is, aki harminc percig ücsörgött a 46 fokosra felmelegedett kocsijában - bemutatva, milyen durva következménye van egy ilyen esetnek. 

Hasonló bemutatót csinált egy másik állatbarát is. Ő fogott egy serpenyőt, beleütött egy tojást és betette az autóba. Az eredményt nem is kell magyarázni: a pillanatok alatt felhevült kocsiban szempillantás alatt ehetőre sült a tojás. Ehhez csupán 15 percre volt szükség a rekkenő hőségben. 

Ugye te sem akarod, hogy bármi baja történjen a kutyádnak? Semmiképp se hagyd magára az autóban a tűző napon!

Kiemelt kép: Alexandru Rotariu on Unsplash