Most akkor így kell jól szakítani?

17/11/07 kedd
ujnemzedek.hu
Szakítani sosem könnyű, ráadásul senki nem akarja átélni. Jó hír: kutatók rájöttek, hogy ezt is lehet jól csinálni.

A Brighami- és az Alabamai Egyetem tudósai 145 önkéntesen tesztelték le a különböző szakítási módokat. Minden beérkezett üzenetnél eldöntötték, hogy mennyire tiszták, figyelmesek, közvetlenek, hatékonyak, becsületesek, pontosak és ésszerűek az érvek és az indokok. Azt is rangsorolták, hogy mely tulajdonságokat értékelték leginkább a szakító partnerben. 

A legtöbben arra szavaztak, hogy az a legjobb, amikor szemtől-szembe megmondják nekik a kellemetlen hírt és nincs kertelés, egyből konkrét infójuk van a dologról. Nincs szükség szépelgésre, nagy monológokra - az emberek nem akarnak eltévedni a barokkos körmondatok között. 

Persze a mód itt is fontos!

Nem kezdhetsz egy azonnali "Most szakítok veled!" kijelentéssel, mert ez a feldolgozásban csak hátráltatni fogja a párod. Kell egy felvezető, hogy rá tudjon készülni az illető arra: most valami nem túl kellemes történik majd. Erre a legjobb mondat (A KUTATÁS SZERINT) a  "beszélnünk kell!" Ez azért szükséges, hogy a partnerünk fel tudjon készülni lelkileg a rossz hírre. 

Nyílván, ha mi szakítunk, akkor talán a kedvesebb mód, ha nem azonnal érzékeltetjük a másikkal, hogy mire készülünk, ám a felmérés egyértelműen rámutatott arra, hogy aki a rossz hírt kapja, sokkal hálásabb, ha egyenesen viselkedünk és érvekkel, konkrétan megfogalmazzuk problémáinkat.

 

Forrás: BYUNEWS