Minden mondat számít, amit a párodnak mondasz

19/02/01 péntek
ujnemzedek.hu
Mindannyiunknak vannak rossz napjai, amikor úgy érezzük, hogy„semmi sem akar összejönni”, vagy éppen csak annyira felbosszantottak minket a suliban vagy éppen a munkahelyen, hogy hazaérve már nem sok kedves szavunk marad. Ilyenkor szoktuk olyanokon levezetni a „feszültséget”, akiken nagyon nem kellene

Nézz 10 másodpercig a másik szemébe, mielőtt vitatkozni kezdesz vele

Sokkal egyszerűbb mondani, mint megvalósítani azt, hogy ne mondjunk olyan dolgokat a szeretteinknek, amelyeket „nem gondolunk komolyan. Viszont éppen ezért kell megtanulnunk „tízig számolni magunkban”, mielőtt megszólalunk. Nagyon fontos, hogy ez nem azt jelenti, hogy tartsuk magunkban a dolgokat, mert az ugyanolyan rosszul sülhet el, mint amikor sértegetjük a másikat!


Fotó: Pixabay

Mit tehetsz ilyenkor?

Például nézz legalább 10 másodpercig a párod szemébe és kérdezd meg magad: „biztosan rá haragszom? Segít megoldani a problémát, ha kiabálok vele?”.

Működik-e a dolog? Talán érdemes kipróbálni, hiszen bár "biztos" recept nem létezik, 10 másodpercig a párunk szemébe nézni csak nem olyan rossz, mint eltávolodni valakitől, akit szeretünk. Nem igaz?